Ποσο σημαντικη ειναι η ωρα του φαγητου του σκυλου

Η ώρα του φαγητού του σκύλου, είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές μέσα στην ημέρα του. Όπως θα έχετε παρατηρήσει και εσείς όσο φαγητό και να του δώσουμε και όσο γεμάτο είναι το στομάχι του, ποτέ δεν θα πει όχι σε μία επιπλέον λιχουδιά που του δίνουμε.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες  προτιμούν να έχουν το μπωλ του φαγητού τους γεμάτο καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου και να μην πεινάσει το σκυλάκι τους, αλλά και επειδή ενδεχομένως να λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι. Άλλοι πάλι, προτιμούν να έχουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο τάισμα του 2-3 φορές την ημέρα.

Ο σκύλος χρειάζεται να έχει συγκεκριμένα γεύματα μέσα στην ημέρα, αναλόγως την ηλικία του. Εάν είναι κουτάβι 4-5 φορές, αφού τόσες φορές θα θήλαζε εάν ήταν με τη μαμά του και μεγαλώνοντας μπορούμε να τις μειώσουμε 3. Μόλις το ζώο ενηλικιωθεί, τότε ακόμα και μία φορά είναι αρκετή, αρκεί να τρώει την ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός του ανάλογα με το μέγεθός του.

Αυτό το πρόγραμμα διατροφής βοηθάει το ζώο και να μην τρώει υπερβολικά πολύ, με αποτέλεσμα να έχουμε παχυσαρκία, αλλά και είναι σημαντικός αρωγός στην εκμάθηση της τουαλέτας του σε συνδυασμό με τις απαραίτητες βόλτες. Υπολογίστε περίπου ότι ο σκύλος θα θέλει να αφοδεύσει το γεύμα του 8-10 ώρες αφού το φάει. Αυτό μας βοηθάει να υπολογίσουμε περίπου πότε πρέπει να βγάλουμε το σκύλο βόλτα.

Κάτι άλλο επίσης πολύ σημαντικό, είναι να αφήνουμε το φαγητό του για 20 λεπτά περίπου και μετά να το απομακρύνουμε όσο και να έχει φάει. Την ποσότητα που έχει παραμείνει στο μπωλ μπορούμε να την προσθέσουμε στα επόμενα γεύματα.

Η συνήθειά μας αυτή, βάζει στη διαδικασία το σκύλο να καταναλώσει όλο του το φαγητό αφού γνωρίζει ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει εκεί. Έτσι δεν το παραμελεί επειδή εκείνη την ώρα κάνει κάτι πιο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα την εκμάθηση της τουαλέτας του πολύ πιο σύντομα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να προσαρμόσετε τις ώρες του γεύματός του βάση του δικού σας προγράμματος έτσι ώστε να μην σας δυσκολεύει η διαδικασία.

Κλείνοντας, να θυμάστε ότι το σκυλί με την επανάληψη καταλαβαίνει πότε πλησιάζει η ώρα του φαγητού. Εάν λοιπόν το ταΐζετε νωρίς το πρωί, ενδέχεται να σας ξυπνάει μόνο και μόνο για να φάει. Μία Κυριακή λοιπόν που θα θέλετε να χουζουρέψετε περισσότερο, ενδεχομένως να μην μπορέσετε γιατί ο μικρός σας φίλος θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να σας σηκώσει απ το κρεβάτι για να του βάλετε να φάει…….