Το σκυλι μου τρωει ακαθαρσιες

Σίγουρα το έχουμε ακούσει πολλές φορές και πιθανότατα να έχει συμβεί και με τα δικά μας κατοικίδια.

Τα σκυλιά ενδέχεται να εμφανίσουν αυτή τη συμπεριφορά μέχρι την ηλικία του ενός έτους αλλά δεν είναι απίθανο να συμβεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένη έλλειψη βιταμινών, κάτι το οποίο λύνεται με μία επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Ενδέχεται όμως αυτή η συμπεριφορά να εμφανίζεται και εξαιτίας άλλων παραγόντων. Μπορεί για παράδειγμα το σκυλί να έχει δεχτεί έντονη επίπληξη από εσάς γιατί τα κάνει μέσα στο σπίτι (οπότε και εξαφανίζει τα στοιχεία για να μην το μαλώσετε), μπορεί γιατί έχει δει άλλα σκυλιά να το κάνουν και μπαίνουν στη διαδικασία αντιγραφής όπως επίσης μπορεί να μην έχει προλάβει το σκυλί να χωνέψει όλο του το φαγητό και οι ακαθαρσίες να έχουν κρατήσει την οσμή του.

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Η σωστή εκμάθηση της εντολής «άστο» λειτουργεί καταληκτικά. Εάν το σκυλί είναι υπάκουο και μετά επιβραβεύεται γι αυτό, τότε σε λίγο καιρό δεν θα έχετε λόγο να ανησυχείτε πλέον για παρόμοια συμπεριφορά.

Δημιουργήστε στο σκυλί σας περισπάστηκα στοιχεία μόλις βλέπετε ότι πάει να τραφεί με περιττώματα είτε δίνοντάς του ένα παιχνίδι του, είτε να το καλέσετε να παίξει μαζί σας.

Φροντίστε να ταΐζετε το σκυλί σας με τροφές πιστοποιημένες οι οποίες περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ζώων σας.
Η συνέπεια στην εκμάθηση και στην επιβολή στο σκύλο είναι το άλφα και το ωμέγα στην αποτελεσματικότητα. Γι αυτό όποια μέθοδο και να ακολουθήσετε φροντίστε να πειθαρχήσετε σε αυτή.