Εκπαίδευση σκύλων στα χανιά

Καλοκαιρινες διακοπες με το σκυλο σας

Αποφασίσατε φέτος το καλοκαίρι να κάνετε διακοπές παρέα με το σκυλάκι σας. Ακούγεται πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό και για εσάς και για το ζωάκι σας.

Η απόφαση αυτή προαπαιτεί όμως πολύ καλή οργάνωση καθώς επίσης θα πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι το ζώο σας δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια.

Εάν δεν έχετε ξαναπάει μαζί του στη θάλασσα καλό θα ήταν πριν φύγετε για το ταξίδι, να το πάρετε μαζί σας μία με δύο φορές στην παραλία. Εάν είναι υπάκουο και ήσυχο, τότε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Εάν όμως γαυγίζει συνέχεια ή σκάβει την άμμο, τότε σίγουρα θα έχετε πρόβλημα με τους υπόλοιπους λουόμενους.

Στην περίπτωση αυτή μπορούν να γίνουν ειδικά μαθήματα εκπαίδευσης προκειμένου να εξαλειφτούν αυτές οι συμπεριφορές.

Αφού έχουμε λύσει το παραπάνω θέμα, χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με αρκετά καταλύματα προκειμένου να ενημερωθούμε για το εάν επιτρέπονται ζώα και αν υπάρχουν περιορισμοί στα κιλά αλλά και με ποιες προϋποθέσεις (για παράδειγμα  θα μπορεί το ζώο να κοιμάται μαζί μας στο δωμάτιο? Υπάρχει ξεχωριστός χώρος για κατοικίδια για την περίπτωση που θελήσουμε να πάμε κάπου χωρίς αυτό? )

Έπειτα και στην περίπτωση που θα χρειαστεί να πάρουμε πλοίο, τρένο ή κάποιο άλλο μέσο πέραν του οχήματός μας, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουμε με τα αντίστοιχα αρμόδια τμήματα προκειμένου να μάθουμε εάν επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Έχοντας τακτοποιήσει όλα τα παραπάνω, φροντίστε:

Να έχετε μαζί σας το βιβλιάριό του

Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας κτηνιάτρου της περιοχής για έκτακτα περιστατικά

Κλείνοντας και με δεδομένο ότι τα σκυλάκια μας είναι σαν μωρά, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:

Το μπολάκι του νερού του και του φαγητού του

Το λουρί του

Τροφή

Ειδικά μπουκαλάκια για νερό στην παραλία

Ειδικό εξάρτημα το οποίο καρφώνεται στην άμμο και στο οποίο μπορεί να δεθεί το σκυλί στην παραλία προκειμένου να μην αρχίσει να τρέχει σέρνοντας μαζί του την ξαπλώστρα.

Παιχνίδια

Λιχουδιές

Σαμπουάν για την περίπτωση που θελήσει να κολυμπήσει. Εδώ θα πρέπει να μην ξεχνάτε ότι τα σκυλιά χρειάζονται μετά τη θάλασσα απευθείας μπάνιο

Το κρεβατάκι του

Καλή διάθεση για αξέχαστες διακοπές