Αληθεια βγαζουμε το σκυλο μας βολτα?

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι που ζούνε σε πόλεις δεν μπορούνε να έχουν την πολυτέλεια ενός κήπου ή μίας αυλής όπου μπορεί να τρέξει ελεύθερα το σκυλί τους. Έτσι αναγκάζονται τα σκυλιά να μένουν εγκλωβισμένα μέσα σε ένα διαμέρισμα όλη μέρα μόνα τους κυρίως όταν τα αφεντικά τους λείπουν για πολλές ώρες λόγω δουλειάς και βγαίνουν έξω μία φορά το πρωί και μία το βράδυ.

Γιατί πρέπει να βγαίνει ο σκύλος βόλτα?

Το σκυλί χρειάζεται εκτόνωση και παιχνίδι, το οποίο δεν γίνεται μόνο με τις μπάλες που του έχουμε αγοράσει ή τα κόκκαλα. Το σκυλί είναι απαραίτητο να τρέξει για να αθληθεί και να παραμείνει υγειές.

Ακόμα και αυτά τα ζώα που έχουν την πολυτέλεια μίας αυλής ή ενός κήπου, φτάνουν στο σημείο να βαριούνται και να νιώθουν μίζερα.

Η βόλτα στο πάρκο , θα εξοικειώσει το σκύλο σας με άλλους ανθρώπους αλλά και με άλλα σκυλιά τα οποία θα συναντήσει.

Επισης

  • δεν θα είναι φοβικό σε διάφορους θορύβους, αυτοκίνητα και μηχανάκια.
  • Θα μάθει να κάνει την τουαλέτα του εκτός, οπότε και θα απαλλαγείτε από τις πάνες και το καθάρισμα του χώρου όπου κάνει την ανάγκη του.
  • Θα αναπτύξει μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη.

Το ζώο χρειάζεται τρεις φορές την ημέρα να βγαίνει βόλτα. Οι δύο βόλτες να διαρκούν από ένα τέταρτο και η τρίτη να είναι 40 -50 λεπτά.

Εάν πραγματικά δεν υπάρχει ο χρόνος γι αυτό, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναλαμβάνουν την βόλτα των ζώων μας με κάποιο αντίτιμο ανά ώρα.

Θυμηθείτε πως ένα κουρασμένο σκυλί, είναι ένα χαρούμενο σκυλί.