Βόλτα στην πόλη με το σκύλο μας

Τώρα που έχει μπει για τα καλά το καλοκαίρι, η επιθυμία μας για βόλτα μεγαλύτερης διάρκειας  με το σκύλο μας αυξημένη. Έτσι επιλέγουμε να πάμε βόλτα στη θάλασσα, στο κέντρο της πόλης, σε παρκάκια, προκειμένου να απολαύσουμε ένα όμορφο απόγευμα και εμείς και το ζώο μας. Θα πρέπει να προσέξουμε όμως κάποια πράγματα, προκειμένου το σκυλί μας αντί να ταλαιπωρηθεί να ευχαριστηθεί.

Αν μιλάμε για κουτάβι, είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εμβολίων, έτσι ώστε να είναι προστατευμένο από διάφορες ασθένειες. Στην αρχή οι βόλτες μας θα πρέπει να έχουν μικρή διάρκεια και να αυξάνεται ο χρόνος σταδιακά έτσι, ώστε το κουτάβι να μην κουραστεί και να εξασκηθεί στο περπάτημα σιγά σιγά.

Το καλοκαίρι η ανάγκη για προστασία με ειδικά λουριά για σκίνπες, κουνούπια, τσιμπούρια είναι εντονότερη καθώς κυκλοφορούν πολλά περισσότερα έντομα καθώς επίσης και ο ψεκασμός τους με τις ειδικές αμπούλες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πάντα έχουμε μαζί μας νερό και προτιμάμε να βγαίνουμε αργά το απόγευμα όπου θα έχει πέσει αρκετά ο ήλιος και η ζέστη του μεσημεριού για να αποφύγουμε τις θερμοπληξίες.

Εάν το ζώο μας δεν είναι συνηθισμένο στις εξόδους, πιθανόν να στρεσαριστεί αφού μπορεί να φοβηθεί τον ήχο από μία μηχανή ή ένα αυτοκίνητο. Αυτό δεν θα πρέπει να σας προκαλεί ανησυχία καθώς όσο περισσότερες είναι οι έξοδοι, τόσο πιο πολύ θα  εξοικειώνεται.

Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι ότι θα πρέπει πάντα να του φοράτε το λουρί οδηγό και ποτέ να μην τον έχετε ελεύθερο, ακόμα και αν είναι εκπαιδευμένο να περπατάει  δίπλα σας. Πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος ξαφνικά να φύγει από δίπλα σας είτε για να κυνηγήσει μία γάτα, είτε για να τρέξει σε κάποιο άλλο σκυλάκι για να παίξει. Η πιθανότητα του να πεταχτεί στο δρόμο σε μία τέτοια περίπτωση και να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο είναι μεγάλη. Μπορείτε πάντα να εκμεταλλευτείτε μικρά κλειστά πάρκα στη γειτονιά του σπιτιού σας προκειμένου να το αφήσετε ελεύθερο να παίξει.

Τέλος, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι να το εκπαιδεύσετε να μην τρώει οτιδήποτε βρίσκει από κάτω καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης. Το ιδανικό είναι να τρώει μόνο από το μπολάκι του και ποτέ κάτι το οποίο δεν βρίσκεται έξω από αυτό. Διαφορετικά θα πρέπει να σας υπακούει άψογα στην εντολή «μη».

Εκμεταλλευτείτε τα όμορφα απογεύματα για να περάσετε καταπληκτικά εσείς και το σκυλάκι σας.