Δύο σκυλιά στο ίδιο σπίτι

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων αποφασίζουν, ο κάθε ένας για τους δικούς  του λόγους, να υιοθετήσει ή να αγοράσει και ένα δεύτερο κουτάβι. Αν είστε ένας από αυτούς τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάποιες σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσει στο δέσιμο του ενός σκύλου με το άλλο.

Καλό θα ήταν εάν το σκυλί σας δεν είναι κοινωνικοποιημένο σωστά, με αποτέλεσμα να γαβγίζει ή να γρυλίζει σε άλλα σκυλιά, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την κίνηση αυτή.

Το μόνο που αρκεί να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι τα σκυλιά λειτουργούν όπως και τα μικρά παιδιά. Έτσι λοιπόν θα διαπιστώσετε μία ζήλια στο πρώτο σας σκυλί και μία διεκδίκηση  όλων των παιχνιδιών, των αγκαλιών σας και της προσοχή σας που τώρα είναι μοιρασμένη στα δύο.

Μοιράστε τους τα παιχνίδια και ποτέ μην τους αφήνετε μόνο ένα γιατί είναι πιθανόν να τσακωθούν μεταξύ τους διεκδικώντας το.

Πάντα θα τρώνε μαζί και σε ξεχωριστά μπολάκια. Επειδή πολλές φορές το ένα μπορεί να προσπαθήσει να φάει το φαγητό του άλλου, καλό θα είναι να είστε παρόντες κατά τη διάρκεια του γεύματος, έτσι ώστε να τα μάθετε να τρώνε το κάθε ένα από το πιάτο του.

Στην πρώτη τους επαφή, αφήστε τα να μυριστούν προκειμένου να γνωρίσει το ένα το άλλο.

Εάν το πρώτο σκυλί σας είναι ενήλικο, τότε θα δεχτεί πιο εύκολα το κουτάβι καθώς τα ενήλικα σκυλιά δείχνουν ανοχή σε μωρά.

Σε αυτό που θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι στην ήδη διαμορφωμένη συμπεριφορά του πρώτου σας σκύλου. Τα σκυλιά τείνουν να αντιγράφουν το ένα το άλλο. Εάν το σκυλί σας δεν είναι υπάκουο και κάνει ζημιές τότε και το νέο κουτάβι θα αντιγράψει το πρώτο. Μεγαλώνοντας σε μία προσπάθεια να κυριαρχήσουν το ένα στο άλλο (κυρίως εάν είναι του ίδιου φύλου) υπάρχει περίπτωση να έρθουν σε αντιπαράθεση.

Για τους ανωτέρω λόγους, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή προκειμένου να σας βοηθήσει στη διαχείριση της ένταξης του δεύτερου σκυλιού και για την αποδοχή του από το πρώτο.