Εκπαίδευση σκύλων φύλαξης

Η εκπαίδευση σκύλων φύλαξης,είναι μία διαδικασία πολύ σημαντική για την ασφάλεια ενός σπιτιού η επαγγελματικού χώρου.Στην εκπαίδευση σκύλων φύλαξης ο εκπαιδευτής σκύλων μαθαίνει τον σκύλο να προστατεύει τον ιδιοκτήτη του,ακινητοποιώντας τον επίδοξο εισβολέα,δουλεύοντας παράλληλα και ως ένα σημαντικό στοιχείο αποτροπής για τον εκάστοτε κλέφτη.

Εκπαίδευση φύλαξης Basic

Εκπαίδευση σωματοφυλακα Level 1

Εκπαίδευση σωματοφύλακα Level 2

Η εκπαιδευση αυτή απευθείνεται σε ιδιοκτητες που θέλουν να προστατέψουν το σπίτι τους απο τους επίδοξους κλέφτες.

Σε αυτό το επίπεδο ο σκύλος δέν επιτρέπει στους ληστές να εισέλθουν.Στην περίπτωση που αυτό συμβεί τοτε τους ακινητοποιει

Level 1 | Η εκπαιδευση αυτή είναι η συνέχεια του σκύλου φύλακα σε επίπεδο σωματοφύλακα και αντιμετώπισης ενός επιτιθέμενου.

Σε αυτό το επίπεδο ο σκλυλος προστατεύει περιμετρικά 360 μοιρες τον ιδιοκτήτη του και αποτρέπει η σταματά οποιαδήποτε απειλιτική κίνηση σε αυτόν

Η εκπαίδευση αυτη ειναι η συνέχεια των προηγούμενων δύο επιπέδων με αντιμετώπιση πολλών επιθέσεων και εναλλαγή πολλών καταστάσεων.

Level 2 |Σε αυτό το επίπεδο ο σκύλος μαθαίνει να αντιμετωπίζει περισσότερους απο ένα επιτιθέμενους με συνεχή εναλλασόμενη αντιμετώπιση τους μέχρι την καθολική ακινητοποίηση τους

Εκπαίδευση σκύλων φύλαξης χώρου απο 16 μηνών

Είναι η εκπαίδευση που δίνει τα εφόδια στο σκύλο να φυλάξει το σπίτι μας αντιμετωπίζοντας κάποιο επίδοξο κακοποιό (π.χ. η ακινητοποίηση κάποιου ληστή)

Εκπαίδευση σκύλων φύλαξης και σωματοφυλακής – Από 16 μηνών

Είναι η εκπαίδευση σκύλων υψηλών απαιτήσεων για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο σκύλος μαθαίνει να έχει συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του ιδιοκτήτη.(π.χ. περιμετρική φρούρηση του ιδιοκτήτη στο δρόμο τη νύχτα)

Είναι αυτοί που θα προστατεύσουν με αυτοθυσία τον ιδιοκτήτη τους όταν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, καλοί σκύλοι φύλαξης είναι και αυτοί που θα ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη τους για οποιαδήποτε παραβίαση του κυρίαρχου χώρου τους.Όμως,δεν μπορούν όλοι οι σκύλοι να γίνουν φύλακες. Αν και όλα τα σκυλιά έχουν μέσα τους το ένστικτο φύλαξης (άλλα σε μεγαλύτερο και άλλα σε μικρότερο βαθμό), μπορεί αυτό να μη προσφέρει τίποτα περισσότερο από ένα δυνατό γάβγισμα.

Στην εκπαίδευση των καθηκόντων φύλαξης, ο σκύλος θα πρέπει να εμφανίζει κάποια; ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην διαδικασία της εκπαίδευσης.Τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε ως προυπόθεση ο σκύλος να έχει είναι:

  • Σωστή και υπεύθυνη εκπαίδευση στην βασική υπακοή
  • Ιδιοσυγκρασιακά ο σκύλος πρέπει να έχει

Γερό νευρικό σύστημα
Δυνατή ψυχή
Καθαρό μυαλό
Μαχητικότητα

  • Η επιλογή του σκύλου φύλαξης θα πρέπει να γίνεται κυρίως βάση του χαρακτήρα και όχι μόνο βάση φυλής, μεγέθους ή τόπου προέλευσης.

Υπάρχουν βέβαια και φυλές που έχουν εκτραφεί γι’ αυτή την αποστολή. Αυτές είναι:
Ροτβάιλερ
Γερμανικός Ποιμενικός
Βελγικός Ποιμενικός
Ποιμενικός Malinois
Ντόπερμαν
Μπόξερ
Dogo Argentino
Pitbull
Cane Corso