Εκπαίδευση σκύλων τιμές

Στην εκπαίδευση σκύλων υπάρχουν διαφορετικές τιμές για κάθε υπηρεσία,για την εκπαίδευση του σκύλου σας. Ο εκπαιδευτής σκύλων μπορεί:

  1. Nα έρθει στο σπίτι μας για την εκπαίδευση του σκύλου
  2. Να πηγαίνουμε στο εκπαιδευτήριο σκύλων για την εκπαίδευση του σκύλου μας χωρίς φιλοξενία
  3. Να πάμε και να αφήσουμε το σκύλο στο εκπαιδευτήριο σκύλων ώστε να εκπαιδευτεί εκεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτή.

Εκπαίδευση σκύλων  τιμές στο σπίτι

Στην πρώτη περίπτωση της εκπαίδευσης του σκύλου στο σπίτι, ο εκπαιδευτής έρχεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να κάνει τα μαθήματα μαζί με τον ιδιοκτήτη. Η εκπαίδευση συνήθως είναι ωριαία και έχει να κάνει με την συμπεριφορά του σκύλου μέσα στο σπίτι, τη συμπεριφορά του έξω από το σπίτι όπου εκεί μαθαίνει τη βασική υπακοή και την υπηρεσία της άρνησης τροφής.

Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπαιδευτής σκύλων μας ζητάει μια αμοιβή από 600€ έως 800€ για την εκπαίδευση του σκύλου μας, ανάλογα το βιογραφικό και την εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

Τα χρήματα αυτά αφορούν ένα κόστος περίπου 15 € ανά επίσκεψη για να  κάνει την εκπαίδευση σκύλων στο σπίτι. Σημαντικό είναι ότι πρέπει να τονίσουμε ότι ο εκπαιδευτής επιβαρύνεται με το χρόνο της 1 ώρας κατά μέσο όρο να έρθει στο σπίτι, να κάνει το μάθημα 1 ώρα  και 1 επιπλέον ώρα για να φύγει και να επιστρέψει στην έδρα του.

Ουσιαστικά δηλαδή η αμοιβή αυτή συμπεριλαμβάνει το χρόνο της μετακίνησης του εκπαιδευτή από το εκπαιδευτήριο στο χώρο μας και προς το εκπαιδευτήριο πίσω. 

 

Στην εκπαίδευση σκύλων  τιμές στο εκπαιδευτήριο

Στην εκπαίδευση σκύλων στο εκπαιδευτήριο, ο ιδιοκτήτης μεταβαίνει στο χώρο του εκπαιδευτή για να πραγματοποιηθεί το ωριαίο μάθημα με το σκύλο. Το κόστος συνήθως της εκπαίδευσης αυτής κυμαίνεται στα 500 € για αυτή την εποχή και έχει να κάνει με τα μαθήματα της βασικής υπακοής σε εξωτερικούς χώρους με την τουαλέτα του σκύλου και τη φόλα.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι ο εκπαιδευτής δίνει οδηγίες στον ιδιοκτήτη του σκύλου για το πως θα επιλύσει τα προβλήματα της τουαλέτας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, η αμοιβή αφορά το χρόνο που αφιερώνει ο εκπαιδευτής στον ιδιοκτήτη και το σκύλο και τα έξοδα της συντήρησης του χώρου.

Εκπαίδευση σκύλων τιμές  στο εκπαιδευτήριο ( με φιλοξενία)

Τέλος, έχουμε την  εκπαίδευση του σκύλου με φιλοξενία στο εκπαιδευτήριο, για χρονικό διάστημα περίπου ενάμιση μήνα. Η εκπαίδευση αυτή έχει να κάνει με την εκπαίδευση του σκύλου στη βασική υπακοή, να ακούει δηλαδή τις εντολές εκτός και εντός σπιτιού, έχει να κάνει με την εκπαίδευση του σκύλου στη τουαλέτα, με την φόλα και πολλές φορές με προβλήματα συμπεριφοράς όπως παραδείγματος χάριν το επίμονο γαύγισμα κα.

Συνήθως η αμοιβή για την εκπαίδευση του σκύλου, ξεκινά από 900 με 1000 € το ελάχιστο και φτάνει έως και τα 1400€ .Τα χρήματα αυτά αφορούν την διατροφή, την εκπαίδευση του σκύλου, την καθημερινή εκτόνωση του και την καθαριότητα και τον έλεγχο από κτηνίατρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε αυτή την περίπτωση της εκπαίδευσης, ο σκύλος μπορεί να εκπαιδεύεται για περίπου 4 ώρες την ημέρα σε όλες τις καταστάσεις.
Τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης έχει εμφανιστεί και μία τάση για ομαδικά μαθήματα εκπαίδευσης.

Σε αυτά ο εκάστοτε εκπαιδευτής προσπαθεί να μειώσει το κόστος της εκπαίδευσης του σκύλου με αποτέλεσμα, η υπηρεσία να μην είναι ποιοτική και στο τέλος σκύλος και ιδιοκτήτης να φύγουν από την εκπαίδευση ημιμαθείς και με πολλά προβλήματα.

Η ποιοτική επιλογή του εκπαιδευτή σκύλων

Είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου η εκπαίδευση που σκύλο να συνδυάζει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  • H παρεχόμενη υπηρεσία να είναι ποιοτική και να λύνει τα προβλήματα της συμβίωσης με το σκύλο μία και έξω, γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ κακό για εμάς αλλά και για το σκύλο, τα προβλήματα αυτά να συνεχιστούν και να μεγαλώσουν.
  • θα πρέπει η εκπαίδευση του σκύλου να έχει μία λογική αξία τιμής-κόστους δηλαδή είναι σημαντικό το ποσό της εκπαίδευσης το οποίο θα δώσουμε σαν αμοιβή στον εκπαιδευτή, να είμαι αντάξιο της υπηρεσίας που λάβαμε. Κατά συνέπεια πιστεύω ότι θα πρέπει το ποσό να είναι ακριβώς προσυμφωνημένο αλλά και η παρεχόμενη υπηρεσία ξεκάθαρη και κατανοητή και από τις δύο πλευρές.

 

Προσοχή στους επιτήδειους

Προσέξτε κάποιους  επιτήδειους. Όταν δε σας λένε πόσο μαθήματα χρειάζεται περίπου ο σκύλος σας για να εκπαιδευτεί, τότε μάλλον προσπαθούν να σας προσφέρουν μια ελκυστική τιμή, η οποία στο τέλος θα αυξηθεί απότομα στα ύψη, διότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα σας αιφνιδιάσουν ζητώντας να κάνουν περισσότερα μαθήματα για να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση!

Η λογική τους είναι να σας κάνουν μια προσφορά για την εκπαίδευση του σκύλου σας πολύ χαμηλή γιατί, δεν γνωρίζουν το αντικείμενο σωστά και πιθανόν είναι και παράνομοι και δίχως πιστοποίηση, άρα δεν είναι και σωστοί επαγγελματίες, δεν έχουν έναρξη στην εφορία άρα δεν βλέπουν σοβαρά τη δουλειά τους.

Γι αυτό το λόγο επιλέξτε προσεκτικά τον εκπαιδευτή που θα συνεργαστείτε για να κάνετε την εκπαίδευση του σκύλου σας.

Για οποιαδήποτε απορία  ή ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

1 σκέψη για το “Εκπαίδευση σκύλων τιμές”

  1. Λογικες τιμες εξερετικης ποιοτητας υπηρεσιες με διευκολυνσεις πληρωμης ειναι αυτο που λενε
    Value for money

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.