Κυριακή , Φεβρουάριος 17 2019
Αρχική / Εκπαίδευση σκύλων στη τουαλέτα

Εκπαίδευση σκύλων στη τουαλέτα

Η εκπαίδευση σκύλων στη τουαλέτα,είναι ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουμε να  αντιμετωπίσουμε όταν φέρνουμε ένα κουτάβι στο σπίτι είναι να το μάθουμε να κάνει την τουαλέτα του κατά τη διάρκεια της βόλτας στην καλύτερη περίπτωση ή στην πάνα του στην περίπτωση που δεν υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος να πάει βόλτα τις ώρες που πρέπει.

Εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα
εκπαίδευση σκύλων στη τουαλέτα

Εκπαίδευση σκύλων στη τουαλέτα οδηγίες

Τα κουτάβια (όπως και τα μωρά) έχουν ανάγκη να ουρήσουν πολλές φορές μέσα στην ημέρα, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα σκυλιά τα οποία θέλουν 2-3 φορές.
Αυτό που θα πρέπει αρχικά να προσέξουμε είναι τις αντιδράσεις του σκυλιού την ώρα που θέλει να κάνει την ανάγκη του. Μία ένδειξη είναι να μυρίσει πολύ έντονα την περιοχή που θέλει να ουρήσει ή να αφοδεύσει ή κάποιες φορές κάνει 2-3 κύκλους γύρω από αυτή.
Μόλις καταλάβουμε την αντίδρασή του, τότε το παίρνουμε και το τοποθετούμε ή στην πάνα του ή το βγάζουμε έξω από το σπίτι. Εάν δεν το προλάβουμε τότε καθαρίζουμε πολύ καλά το χώρο που λέρωσε, έτσι ώστε να μην αφήσουμε ίχνος μυρωδιάς γιατί το πιθανότερο είναι να πάει πάλι στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω της μυρωδιάς.
Μην το μαλώσετε εάν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του σας λερώσει γιατί είναι απλό ατύχημα και το μόνο που θα του δώσουμε να καταλάβει είναι ότι το μαλώνουμε πολύ απλά επειδή θέλει να κάνει την ανάγκη του.
Στην περίπτωση της πάνας θα ήταν καλό να την ποτίσετε λίγο με τα ούρα του, έτσι ώστε να το τραβάει η μυρωδιά στο σημείο που θα την έχετε τοποθετήσει.

Το ιδανικό βέβαια είναι να μάθει να συγκρατείται και να περιμένει τη βόλτα του. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται χρόνο και υπομονή από εσάς καθώς όσο περισσότερο το βγάζετε βόλτα τόσο πιο γρήγορα θα μάθει μυρίζοντας τα περιττώματα άλλων ζώων.
Ένας έμπειρος εκπαιδευτής σκύλων,θα σας κατευθύνει σωστά και το αποτέλεσμα θα έρθει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Βαθμολογήστε το άρθρο

Ενημερωθήκατε απο τα άρθρα μας;

Αστέρια

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας,σας παρακαλούμε να την βαθμολογήσετε.Είναι σημαντική η γνώμη σας! Δώστε τη βαθμολογία σας κάτω δεξια πατώντας πάνω στα αστέρια

User Rating: 3.7 ( 11 votes)
Περίληψη
Εκπαίδευση σκύλων  τουαλέτα
Τίτλος άρθρου
Εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα
Περιγραφή
Η εκπαίδευση σκύλων στη τουαλέτα είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με ένα κουτάβι στο σπίτι.Εκπαιδευση σκυλων τουαλετα
Αρθογράφος
Όνομα αρθογράφου
Alpha dogs
Λογότυπο