Εκπαίδευση σκύλων οδηγίες

Εκπαίδευση σκύλων- Ακολουθούμε τους κανόνες του σπιτιού

Τον περισσότερο χρόνο με τον σκύλο μας τον περνάμε στο χώρο του σπιτιού μας. Πόσο εύκολη είναι η συμβίωση όμως όταν δεν ακολουθούνται κάποιοι κανόνες οι οποίοι είναι βασικοί στην ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας?

Είναι πολύ χαριτωμένο για παράδειγμα ένα κουτάβι να εκδηλώνει τη χαρά του ανεβαίνοντας με τα δύο του πόδια επάνω σε εμάς ή στους καλεσμένους μας, αλλά τι γίνεται όταν το κουταβάκι αυτό γίνει 30 κιλά?

Είναι ανεκτό στην αρχή να βρίσκετε τα πράγματά σας για παράδειγμα παπούτσια ή παντόφλες σε άλλη θέση από εκεί που τα είχατε, αλλά πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε υπομονή?

Θα βρείτε χαριτωμένο εάν το σκυλάκι σας σηκωθεί στον πάγκο του σπιτιού προκειμένου να φάει υπολείμματα φαγητού, αλλά πως θα αισθανθείτε  εάν φάει το μόλις σερβιρισμένο κοτόπουλο πάνω από το τραπέζι εάν απομακρυνθείτε για λίγο από αυτό?

Θα σας «ρίξει» όταν σας κοιτάει την ώρα που τρώτε και θα υποκύψετε δίνοντάς του ένα κομματάκι από το πιάτο σας, αλλά πως θα αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι αυτό το γλυκό βλέμμα μπορεί να μετατραπεί σε  ενοχλητικό ασταμάτητο γάβγισμα την ώρα του φαγητού, προκειμένου και πάλι να φάει μεζεδάκι?

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και για άλλους ακόμα είναι χρήσιμο να δημιουργήσουμε κάποιους κανόνες.

Για αρχή πρέπει να τους ορίσουμε. Για παράδειγμα:

  • Όταν έχουμε καλεσμένους, το ζωάκι μας θα πρέπει να μένει στη θέση του (είτε αυτό είναι το κρεβατάκι του, είτε το σπιτάκι του) έως ότου εμείς το καλέσουμε.
  • Μαθαίνουμε το σκυλάκι μας να παίζει μόνο με τα παιχνίδια του και όχι με τα δικά μας αντικείμενα
  • Δεν πρέπει να ανεβαίνει ποτέ επάνω στον πάγκο και στο τραπέζι
  • Πάντα τρώμε πρώτα εμείς και μετά ο σκύλος
Διαβάστε:  Γιατί οι σκύλοι βαριούνται τα παιχνίδια τους?

Επικεντρωθείτε στο τι θέλετε να κάνει το σκυλί σας και όχι στο τι δεν θέλετε. Εάν παίρνει επιβράβευση για συμπεριφορές που είναι επιθυμητές, τότε με τον καιρό θα μπορέσει να συνδυάσει ότι – εάν είμαι ήσυχος την ώρα που τρώνε οι άνθρωποι, τότε παίρνω λιχουδιά – εάν δεν ανεβαίνω επάνω τους, τότε παίρνω λιχουδιά.

Γι αυτό το λόγο οι δημιουργία κανόνων, η τήρησή τους και η εκπαίδευσή του κατ’ οίκον σε μικρή ηλικία στις εντολές «μη», «άστο», «κάτω», «μείνε», θα σας εξασφαλίσουν μία αρμονική συμβίωση και θα πλάσουν ένα σκυλί υπάκουο, με ξεκάθαρη εικόνα  για τα πράγματα που σας ενοχλούν και τα πράγματα που σας ευχαριστούν.

 

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button

Εκπαίδευση σκύλων- Ακολουθούμε τους κανόνες του σπιτιού

Απο Alpha dogs :Χρόνος ανάγνωσης <1 min
Close
Close