Εκπαιδευση σκυλων, πως να μαθει να μενει στο κλουβι του

Σε όλους μας έχει προκύψει η ανάγκη να βάλουμε για κάποια ώρα το σκυλάκι μας μέσα στο κλουβί του, είτε γιατί έχουμε καλεσμένους και δεν θέλουν να είναι μέσα στα πόδια τους, είτε γιατί πρέπει να κάνουμε δουλειές στο σπίτι, είτε θέλουμε να του μάθουμε την τουαλέτα του.

Όταν τα σκυλιά όπως δεν έχουν μάθει να μπαίνουν και να μένουν μέσα σε αυτό και, τότε υπάρχει ο κίνδυνος είτε να θεωρήσουν ότι έχουν κάνει κάτι κακό, είτε ότι τα τιμωρούν και πολλές φορές ενδέχεται να δημιουργηθούν φοβίες.

Καταρχήν, το κλουβί του θα πρέπει να είναι άνετο έτσι ώστε να έχει τον απαιτούμενο χώρο που χρειάζεται για να μπορεί να ξαπλώνει και να γυρνάει και λάβετε υπόψη σας ότι ίσως κάποια φορά χρειαστεί να τοποθετήσετε και το μπωλ του με νερό ή φαγητό.

Το κλουβί αυτό μπορεί να είναι είτε το κλουβί μεταφοράς του ή ένα μόνιμο για το σπίτι, το οποίο θα έχετε για τις χρήσεις που αναφέραμε παραπάνω.

Ουσιαστικά αυτό που θα πρέπει να πετύχετε σε πρώτο βήμα είναι να παρακινήσετε το σκυλάκι σας να θελήσει μόνο του να μπει σε αυτό. Αφήστε το για κάποιο χρονικό διάστημα ανοιχτό, έχοντας τοποθετήσει μέσα τα παιχνίδια του καθώς και μία μαλακή κουβέρτα πάνω στην οποία μπορεί να ξαπλώσει. Θα παρατηρήσετε ότι κάποια στιγμή από μόνο του θα μπει προκειμένου να πάρει το παιχνίδι ή να κοιμηθεί. Επιβραβεύστε το γι αυτή του την κίνηση και επαναλάβετε την διαδικασία για αρκετές μέρες, έτσι ώστε να νιώσει το μέρος οικείο.

Μόλις το πετύχετε αυτό σταδιακά αρχίστε να κλείνετε την πόρτα του κλουβιού μέχρι να φτάσετε στο σημείο να μπορείτε να την κλείσετε εντελώς.

Μπορεί στην αρχή να γαβγίσει προκειμένου να το βγάλετε, αλλά εάν για λίγη ώρα δεν δώσετε σημασία στο κάλεσμά του, τότε έχετε πετύχει τον τελικό σας στόχο.