Παλι μου δαγκωσε τις παντοφλες

Αλήθεια, πόσες φορές έχετε πει αυτή την έκφραση αγανακτισμένοι? Πόσες φορές έχετε πιάσει το σκυλάκι σας με την σαγιονάρα στο στόμα να σας κοιτάει με βλέμμα «πάλι με έπιασε» και μετά να το βάζει στα πόδια?

Η αλήθεια είναι ότι τα σκυλιά, κυρίως τα κουτάβια, εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά ουκ ολίγες φορές. Οι λόγοι πολλοί, οι λύσεις απλές.

Το μάσημα των προσωπικών μας αντικειμένων εκτός από την ενοχλητική διαδικασία βγαλσίματος νέων δοντιών,  έχει να κάνει κυρίως με τη νευρικότητά του επειδή έχει μείνει μόνο του για πολύ ώρα, αλλά πολλές φορές γίνεται για να μας αποσπάσει την προσοχή αλλά και για να μας δείξει την άνοιά του.

Όταν λείπετε από το σπίτι καλό θα ήταν να έχετε αφήσει στο χώρο που βρίσκεται τα παιχνίδια του (μπάλα, κόκκαλο ή κόμπο) με τα οποία θα μπορέσει να απασχοληθεί για αρκετή ώρα. Το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι να υπάρχει εναλλαγή αυτών των παιχνιδιών καθώς πολύ εύκολα το ζώο βαριέται να παίζει με το ίδιο παιχνίδι συνέχεια.

Το ζώο χρειάζεται να εκτονώσει την ενέργεια που έχει. Αυτό μπορεί να γίνει εάν πηγαίνει βόλτα σε κάποιο πάρκο για παράδειγμα όπου μπορεί να παίξει με άλλα σκυλάκια, να τρέξει και να εξερευνήσει το χώρο. Μετά από αυτό γυρίζει στο σπίτι κουρασμένο και κοιμάται ευχαριστημένο. Εάν δεν αφιερώνεται χρόνο στο σκυλάκι σας, τότε η πιθανότητα του να εκτονωθεί μασώντας και καταστρέφοντας προσωπικά σας αντικείμενα είναι μεγάλη.

Τέλος, η εκπαίδευσή του σε συνεργασία με επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων είναι απαραίτητη σε αυτό το κομμάτι, προκειμένου να μάθει να σας υπακούει στις εντολές «μη» και «άστο», αλλά και για να μάθει να σέβεται τις δικές σας επιθυμίες.