Παρεα με το σκυλι σας για καφε η φαγητο χωρις προβλημα

Είναι πολύ ωραίο και καλό για εσάς αλλά και το μικρό σας φίλο να σας ακολουθεί στις δραστηριότητές σας (μαζί για καφέ, μαζί για φαγητό), χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε εσάς και στους θαμώνες του μαγαζιού.

Με αυτό τον τρόπο δεν το έχετε παραγκωνισμένο, ειδικά τώρα που ο καιρός καλυτερεύει και που οι εξορμήσεις είναι περισσότερες κατι που κάνει το σκύλο σας να νιώθει πολύ χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Όμως τα περισσότερα σκυλάκια, με το που τα δέσετε στο τραπέζι ή στην καρέκλα για να απολαύσετε το φαγητό σας και τον καφέ σας, αρχίσουν να γαβγίζουν ενοχλητικά με αποτέλεσμα ή να δεχτείτε παρατήρηση ή να φύγετε άρον άρον από το μαγαζί.

Αυτό γίνεται είτε γιατί δεν έχει μάθει να παρευρίσκεται το ζώο σας με κόσμο, είτε γιατί του έχουν δημιουργηθεί φοβίες, είτε γιατί δεν σέβεται και δεν υπολογίζει τις εντολές που του λέτε να εκτελέσει.

Όλα ξεκινάνε από την σωστή υπακοή και το σεβασμό που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια μίας εκπαίδευσης υπακοής. Πέρα από την μάθηση των εντολών «κάτσε», «μείνε», «μη» κάτι το οποίο είναι κάτι σχετικά εύκολο, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κερδίσουμε το σεβασμό του ζώου μας έτσι ώστε να ακούει κάθε φορά σε αυτές. Τι νόημα έχει να ξέρει να εκτελεί τις εντολές αλλά να τις κάνει όποτε αυτό έχει διάθεση, ή όποτε καταλαβαίνει ότι θα επωφεληθεί.

Σε μία σωστή εκπαίδευση ο κυριότερος κορμός της είναι αυτός ο οποίος θα μάθει σε εσάς πως θα επιβάλλετε με καλό τρόπο αυτό που θέλετε να κάνει ο σκύλος σας. Αρκετές εκπαιδεύσεις αποτυγχάνουν σε αυτό ακριβώς το κομμάτι, κάτι που στη σχολή μας θεωρούμε βασικότερο και από την εκμάθηση της ίδιας της εντολής.

Οπότε, η επιλογή του επαγγελματία εκπαιδευτή ο οποίος δεν μένει απλά στο να μάθει τις εντολές στο σκυλί σας αλλά γνωρίζει στο πως θα σας βοηθήσει να του τις περάσετε, είναι το πλέον απαραίτητο στοιχείο που θα πρέπει να διερευνήσετε.