Ποσο ετοιμος ειναι ο σκυλος σας για τον ερχομο ενος μωρου στην οικογενεια

Όλες οι προετοιμασίες για τον ερχομό του μωρού σας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι μέλλουσες μητέρες έχουν ήδη διαβάσει αρκετά βιβλία με συμβουλές για τη φροντίδα ενός νεογέννητου μωρού και για την σωστή ανάπτυξή του. Όμως όσες από αυτές μεγαλώνουν και φροντίζουν ήδη ένα τετράποδο μωρό, το σκυλάκι τους, θα πρέπει σε πρώτη φάση να βοηθήσουν το ζώο τους  να δεχτεί και να καλωσορίσει το νέο μέλος της οικογένειας.

Όταν το σκυλί μας είχε το 100% της προσοχής μας, θα πρέπει σταδιακά να μειώνουμε αυτό το ποσοστό, έτσι ώστε να μην δεχτεί απότομα αυτή την αλλαγή. 

  • Αν το σκυλί μας έχει μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι μας, θα είναι καλό να του αγοράσουμε ένα δικό του και να το μάθουμε από την αρχή ποιο είναι το μέρος στο οποίο από εδώ και πέρα θα κοιμάται. Το μωρό μας σίγουρα θα χρειαστεί να το ακουμπήσουμε στα παπλώματα του κρεβατιού μας για να κοιμηθεί ή για να το αλλάξουμε και σίγουρα δεν θα θέλαμε να μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο.
  • Αν το σκυλί μας τραβάει στη βόλτα του, τότε θα πρέπει να πάρουμε σαν δεδομένο ότι δεν θα μπορούμε να βγούμε βόλτα όλοι μαζί, καθώς το να σπρώχνουμε ένα καρότσι και ταυτόχρονα να προσπαθούμε να μαζέψουμε το ζώο μας θα μας κουράσει και θα μας εκνευρίσει. Μπορείτε μάλιστα να κάνετε εξάσκηση με το καρότσι που ήδη έχετε αγοράσει προκειμένου να μάθει να περπατάει μαζί σας χωρίς πρόβλημα.
  • Εάν ο σκύλος σας είναι κτητικός με τα παιχνίδια του ή το φαγητό του, τότε μπορεί να βγάλει κτητικότητα και με τα πράγματα του μωρού. Πρέπει να είναι υπάκουος στην εντολή «άστο» και να μας αφήνει να του παίρνουμε τα πράγματα από το στόμα ή να βάζουμε χέρι στο φαγητό του την ώρα που τρώει.
  • Ακούει σε εντολές μόνο όταν ξέρει ότι θα φάει λιχουδιά? Κάντε μία δοκιμή γιατί σίγουρα δεν μπορείτε να κρατάτε πάντα μπισκοτάκια έχοντας το μωρό αγκαλιά.

Εάν σε κάποιο από αυτά που διαβάσατε παραπάνω έχετε αναγνωρίσει ίδιες ή παρόμοιες συμπεριφορές, τότε θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα και κυρίως με τη συμβολή ενός εκπαιδευτή για να έχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα.