Σκυλια VS γλαστρες

Αφού έχετε μαλώσει πολλές φορές το ζώο σας προκειμένου να μην σας καταστρέφει τα έπιπλα και τα παπούτσια, αποφασίσατε να το αφήνεται στο μπαλκόνι μέχρι να γυρίσετε από τη δουλειά σας. Είσαστε απολύτως σίγουροι ότι όταν γυρίσετε θα βρείτε το χώρο του σπιτιού σας τακτοποιημένο και εσείς θα χαλαρώσετε μετά από μία κουραστική μέρα παίζοντας με το σκυλάκι σας. Γυρνάτε όμως στο σπίτι και αντί αυτής της εικόνας αντικρίζετε τις γλάστρες με τα αγαπημένα σας φυτά πεταμένες και το χώμα να έχει χυθεί σε όλη την επιφάνεια του μπαλκονιού σας, ενώ το σκυλάκι σας χοροπηδάει χαρούμενο που σας ξαναβλέπει……….

Καταρχήν αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι μία από τις αγαπημένες ασχολίες των σκύλων είναι το σκάψιμο. Σκάβουν είτε για να κρύψουν ένα κόκκαλο, είτε γιατί μυρίζουν κάτι το οποίο θέλουν να το ανακαλύψουν. Επίσης είναι ένας τρόπος που τα βοηθάει να εκτονώσουν όλη τους την ενέργεια ή ακόμα και να βγάλουν το θυμό τους επειδή έμειναν μόνα τους ή επειδή πλήττουν.

Αυτό που θα θέλαμε να τονίζουμε είναι ότι ειδικά στην περίπτωση της πλήξης, κυρίως η ευθύνη είναι του ιδιοκτήτη ο οποίος δεν έχει βγάλει το ζώο του βόλτα έτσι ώστε να εκτονωθεί με τρέξιμο και παιχνίδι έτσι ώστε τις ώρες που θα τον έχετε στο μπαλκόνι να κοιμηθεί για να ξεκουραστεί.

Καλό θα ήταν να του αφήνετε μερικά παιχνίδια ή ακόμα και κόκκαλα τα οποία θα μπορέσουν να τον απασχολήσουν για αρκετές ώρες μέχρι να επιστρέψετε.

Πως θα αποφύγουμε αυτές τις καταστροφές?

  • Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στις γλάστρες πέτρες τις οποίες δεν θα μπορεί να μετακινήσει.
  • Επίσης αυτό που θα τα κρατήσει μακριά είναι και ένας αυτοσχέδιος φράχτης

Το κυριότερο όμως αίτιο είναι ότι δεν έχετε καταφέρει να του δείξετε τι είναι αυτό που επιτρέπεται να κάνει και τι όχι το οποίο μόνο μέσα από μία σωστή εκπαίδευση μπορεί να είναι ξεκάθαρο. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε για τα φυτά, ούτε για τα έπιπλα, ούτε γιατί ξεχάσατε να κρύψετε τις παντόφλες σας.