Σκυλος με 3 ποδια βοηθησε 7χρονο να σταματησει να φοβαται τον κοσμο

Ο Όουεν Χάουκινς είναι ένα 7χρονο αγόρι που από φόβο για τον «έξω κόσμο» δεν έβγαινε από το σπίτι του, ζώντας μια στενάχωρη καθημερινότητα από τόσο μικρή ηλικία. Όμως όλα άλλαξαν όταν μπήκε στη ζωή του ο Χάτσι.

Ο Όουεν, ο οποίος ζει στο Χάμσαϊρ της Βρετανίας, πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel, μια σπάνια γενετική διαταραχή που κάνει τους μύες να είναι συνεχώς σε ένταση. Όταν αντιλήφθηκε ότι είναι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά, έγινε απόμακρος, σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο και να μιλά σε οποιονδήποτε άλλο πλην των γονιών του, και κατέληξε να μένει συνεχώς κλεισμένος στο σπίτι του.

Μέχρι που κάποια μέρα, ο πατέρας του 7χρονου διάβασε στο facebook την τραγική ιστορία του Χάτσι, ενός σκύλους Αγίου Βερνάρδου, και αποφάσισε να τον φέρει στο σπίτι από το καταφύγιο ζώων όπου ζούσε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Χάτσι βρέθηκε πριν από 10 μήνες από φιλόζωους σε πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς κάποιος τον είχε δέσει σε ράγες, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει διερχόμενο τραίνο. Έμεινε για τέσσερις ημέρες να βασανίζεται δεμένος και τραυματισμένος, μέχρι που εντοπίστηκε με την ουρά και το ένα πίσω πόδι παραμορφωμένα από το χτύπημα, τα οποία τελικά ακρωτηριάστηκαν.

Όπως ανέφεραν οι γονείς του μικρού στην εφημερίδα, η θετική επίδραση του Χάτσι στον Όουεν φάνηκε από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν. «Ο Όουεν φοβόταν τους ξένους, αλλά τώρα θέλει αν μιλά σε όλους για τον Χάτσι. Οι δυο τους έχουν γίνει αχώριστοι κι ο γιος μας έχει ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζει πιο αισιόδοξα τη ζωή», ανέφεραν μεταξύ άλλων.