Εκπαίδευση σκύλων οδηγίες

Ταξιδι με το σκυλο για τις πασχαλινες διακοπες 7 συμβουλες

Επιτέλους έφτασαν οι μέρες του Πάσχα και εμείς ανυπομονούμε να αφήσουμε τις μεγαλουπόλεις και να κάνουμε ένα μικρο ταξιδι με το σκυλο, στα εξοχικά μας ή ως φιλοξενούμενοι σε κάποιο επαρχιώτικο σπίτι. Μαζί μας θα πάρουμε και το μικρό μας σκυλάκι το οποίο θέλουμε να έχουμε μαζί μας και για λόγους οικονομικούς, προκειμένου να γλυτώσουμε έξοδα ξενοδοχείου ζώων, αλλά και το βλέπουμε σαν μία πολύ καλή ευκαιρία να χαρεί και αυτό την άπλα του χωριού, να παίξει και να παίξει άφοβα.

Τι είναι αυτό λοιπόν που θα πρέπει να προσέξουμε παίρνοντάς το μαζί μας:

Φροντίστε να πάρετε μαζί σας όλα τα παιχνίδια του, προκειμένου να το κρατούν απασχολημένο μέσα στο σπίτι και να αποφύγετε πιθανές ζημιές επίπλων ή αντικειμένων.

Προμηθευτείτε το ειδικό περιλαίμιο για τις σκνίπες αλλά και αμπούλα, την οποία θα του βάλετε 7 μέρες πριν φύγετε, έτσι ώστε να τα προστατέψετε από τους κινδύνους της εξοχής.

Μάθετε ποιοι κτηνίατροι είναι διαθέσιμοι στην περιοχή που θα πάτε τις ημέρες που θα είστε εκεί, έτσι ώστε οτιδήποτε και να συμβεί, η αντίδρασή σας να είναι άμεση.

Η τροφή του είναι απαραίτητη προκειμένου να μην αλλάξει διατροφικές συνήθειες εκείνες τις ημέρες, που ενδέχεται να του δημιουργήσουν διάρροιες. Προσέξτε να μην πέσετε στην παγίδα να του δώσετε από τα μεζεδάκια που θα φάτε Σάββατο βράδυ αλλά και Κυριακή μεσημέρι, γιατί το μαγειρεμένο φαγητό είναι άκρως εθιστικό και μετά μπορεί να μην θέλει άλλο πια τη δική του την τροφή.

Το βράδυ της Ανάστασης, μην αφήσετε το ζώο έξω από το σπίτι , δηλαδή στον κήπο ή στο μπαλκόνι, καθώς τα βαρελότα τρομάζουν τα σκυλιά και μπορεί να τους δημιουργήσουν κροτοφοβία. Κλείστε το μέσα στο σπίτι, αλλά εάν φοβάστε ότι θα κάνει ζημιές, μπορείτε να το δέσετε ή να το βάλετε για λίγη ώρα στο κλουβάκι του, έως ότου γυρίσετε από τη λειτουργία.

Διαβάστε:  9 παιχνίδια σκύλων για να εκτονώσετε το μικρό σας φίλο

Επειδή ενδέχεται το σπίτι στο οποίο θα φιλοξενηθούμε να μην είναι δικό μας, φροντίστε από τώρα να το μάθετε να μένει δεμένο για κάποια ώρα, καθώς εκεί μπορεί να χρειαστεί να το δέσετε την ώρα του φαγητού ή κάποια άλλη στιγμή. Εάν το ζώο δεν έχει μάθει να είναι περιορισμένο θα ξεκινήσει την γκρίνια και το γάβγισμα πράγμα που θα είναι αρκετά ενοχλητικό και για εσάς αλλά και για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Μόλις τακτοποιηθείτε στο σπίτι, ελέγξτε που μπορείτε να τοποθετήσετε  το κρεβατάκι του, προκειμένου να μένει «στη θέση του» κάθε φορά που εσείς του το ζητάτε και να μην πηγαινοέρχεται μέσα στα πόδια σας. Πρακτικά αυτό θα λειτουργήσει εάν έχετε φροντίσει να του μάθετε αυτή την εντολή στο σπίτι σας.

Αυτά είναι τα κυριότερα πράγματα τα οποία θα πρέπει να φροντίσετε για τις Πασχαλινές σας διακοπές.

Εάν σας έχει τύχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ως φιλοξενούμενος σε σπίτι, το οποίο δεν αντιμετωπίζατε στο δικό σας, μπορείτε να το αναφέρετε στα comments προκειμένου να σας συμβουλέψουμε το πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης
Close