Υπερβολικό γαύγισμα σκύλου

Υπερβολικό γαύγισμα και πώς να το αντιμετωπίσετε

Το γαύγισμα ενός σκύλου είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σκυλάκια που γαυγίζουν πολύ και πολλές φορές αυτό το γεγονός είναι ενοχλητικό για τους γύρω του.

Οι πιο μικρόσωμες ράτσες, έχουν πιο συχνά αυτό το συνήθειο αλλά υπάρχουν τρόποι για να σταματήσουν το υπερβολικό γαύγισμα.

Ο πιο σωστός και υπεύθυνος τρόπος που συστήνουμε είναι να απευθυνθείτε σε έναν υπεύθυνο εκπαιδευτή που θα σας βοηθήσει άμεσα και με υπευθυνότητα.

 

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι τρόποι που μπορεί να βοηθήσουν στο γαύγισμα του σκύλου σας.

Για αρχή, πρέπει να έχεις υπομονή και αρκετό χρόνο για να αφιερώσεις στο κόψιμο αυτής της ενοχλητικής συνήθειας.

  • Ένας εύκολος τρόπος, είναι να κάνεις έναν θόρυβο που θα τραβάει τη προσοχή του την ώρα που θα αρχίζει το υπερβολικό γαύγισμα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει ότι αυτή η πράξη θα συνοδεύεται και από τον ανάλογο ήχο που θα επιλέξεις.
  • Επίσης, φρόντισε να κρατάς το σκυλάκι σου μέσα στο σπίτι, όταν θα απουσιάζεις μιας και οι εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να γίνουν ο λόγος που γαυγίζει.
  • Οι περισσότεροι σκύλοι γαυγίζουν γιατί βαριούνται. Αν αυτό ισχύει στη περίπτωση του σκύλου σου, τότε φρόντισε να το πηγαίνεις μεγάλες βόλτες και να παίζεις πιο συχνά μαζί του. Βρες δραστηριότητες που θα μπορείτε να κάνετε μαζί μέσα ή έξω από το σπίτι για να μην βαριέται. Τα παιχνίδια παίζουν σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό θα σου πρότεινα να του αγοράσεις πολλά για να ασχολείται όταν θα λείπεις από το σπίτι.
  • Αν το σκυλάκι σου είναι υπερπροστατευτικό με τη περιοχή του, τότε δεν πρέπει να το βγάζεις συχνά στην αυλή σου ή σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Τέτοιου είδους σκυλιά, γαυγίζουν πολύ εύκολα όταν κάποιος ‘’εισβάλει’’ στον χώρο τους. Αν θεωρεί ότι η αυλή σου είναι ο προσωπικός του χώρος, τότε θα γαυγίζει σε όποιον βλέπει κοντά της. Επίσης, μην αφήνεις το σκυλάκι σου μόνο του στην αυλή ή σε κάποιον ανοιχτό μη προστατευμένο χώρο διότι υπάρχουν πολλοί ‘’καλοί άνθρωποι’’ που μπορεί να το πληγώσουν με διάφορους τρόπους που δεν είναι της παρούσης. Εκτός από τη προστασία του σκύλου σου, πρέπει να κοιτάξεις και τη προστασία των ανθρώπων που περνάνε έξω από το σπίτι. Ένας σκύλος που δεν έχει όρια στο γαύγισμα και δεν έχει μάθει ορισμένους κανόνες, μπορεί να είναι επιθετικό προς άτομα που δεν γνωρίζει ή που νιώθει ότι καταπατάνε τη ‘’περιοχή του’’. Πολλά σκυλιά επιτίθενται σε άτομα που δεν ξέρουν και υπάρχει κίνδυνος μία από αυτές τις επιθέσεις να γίνει σε ένα μικρό παιδί. Δεν θέλεις σίγουρα να γίνει κάτι τέτοιο, οπότε η εκπαίδευση του σκύλου σου επιβάλλεται.
  • Υπάρχει περίπτωση, κάποιος γείτονας σου να έχει έναν σκύλο που ανταγωνίζεται το δικό σου στο γαύγισμα και στην αγριάδα. Αν έχεις έναν τέτοιο γείτονα, φρόντισε να απομακρύνεις τον σκύλο σου με κάποιο διαχωριστικό ή πλαστικό για να μην μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον. Αν δεν φροντίσεις αυτό το γεγονός, σίγουρα το σκυλάκι σου αλλά και το σκυλάκι του γείτονα, θα συνεχίζουν το κονσέρτο τους για πολύ καιρό ακόμα.
  • Τέλος, υπάρχουν κάποιες ειδικές συσκευές που βοηθάνε στη καταπολέμηση του υπερβολικού γαυγίσματος. Ωστόσο, πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, συμβουλεύσου έναν εκπαιδευτή που θα σε βοηθήσει σε ότι ζητήματα σε απασχολούν.

 

Εκπαίδευση και υπερβολικό γαύγισμα

 

Η καλύτερη λύση για να λύσεις το πρόβλημα του υπερβολικού γαυγίσματος είναι να απευθυνθείς σε έναν εκπαιδευτή σκύλων.

Μέ την εκπαίδευση του σκύλου σου  θα λύσεις το πρόβλημα του γαυγίσματος και θα μάθεις πολλά πράγματα όσον αφορά τη συμπεριφορά του σκύλου σου.

Ο εκπαιδευτής θα σου λύσει όλες σου τις απορίες και θα είναι ο χρήσιμος οδηγός σου σε ότι αφορά τον σκύλο σου. Ο κατάλληλος εκπαιδευτής θα είναι εκεί για σένα για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο