Βασική υπακοή σκύλων

Βασική υπακοή σκύλου

 

Η βασική υπακοή των σκύλων ,είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης μέσα απο το οποίο μαθαίνουμε τον τρόπο για να επικοινωνούμε με το σκύλο μας,εφόσον η διαδικασία γίνει με την βοήθεια ενός επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων.

Αξιολόγηση σκύλου

Εκπαίδευση σκύλου 
Η αξιολόγηση είναι μια δωρεάν συνάντηση στο χώρο σας.Σε αυτή την συναντηση αξιολογούμε το χαρακτήρα του σκύλου σας και σας ενημερώνουμε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την συμπεριφορά του

Στο στάδιο αυτό ξεκινάει η εκπαίδευση του σκύλου σε όλα τα επίπεδα:

  1. Εκπαίδευση τουαλέτας
  2. Εκπαίδευση συμπεριφοράς
  3. Εκπαίδευση να μην καταστρέφει
  4. Κοινωνικοποίηση
  5. Εκπαίδευση στη βασική υπακοή με λουρί
  6. Εκπαίδευση χωρίς λουρί
  7. Άρνηση τροφής[/tab]

[/tabs]

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα σκυλί και να μην το εκπαιδεύσετε. Τον μόνο σίγουρο όμως γι αυτή σας την απόφαση, είναι ότι θα το μετανιώσετε. Η εκπαίδευση του σκύλου σας δεν σας δίνει μόνο ένα πολύ φρόνιμο και υπάκουο σκυλί, αλλά έχει και άλλα πάρα πολλά οφέλη.

Καταρχήν δημιουργείται ένα μεγάλο δέσιμο και εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εσάς και το ζώο , σας βοηθά να το καταλάβετε, αλλά και μέσω της εκπαίδευσης, θέτετε τα όρια για μία αρμονική συμβίωση μέσα στο σπίτι αλλά και απόλυτη συνεργασία έξω από αυτό, όπως το να πάτε μαζί βόλτα στην παραλία, για καφέ ή για φαγητό. Ουσιαστικά σας βοηθά, να προλάβετε προβληματικές συμπεριφορές όπως το να πηδάει επάνω σας, να σκάβει τον κήπο ή τις γλάστρες σας, να σας δαγκώνει, ή να καταστρέφει τα έπιπλά σας κ.α.

Βασική υπακοή και εντολές σκύλων

Η πρώτη εκπαίδευση που περνάει το ζώο είναι η βασική υπακοή. Οι πιο γνωστές εντολές που μαθαίνει το ζώο κατά τη διάρκεια της Βασικής Εκπαίδευσης είναι :

Το «Μαζί»

Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων
Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων

Σε αυτή την εντολή ο σκύλος πρέπει να περπατάει δίπλα μας.Όταν ο σκύλος περπατάει δίπλα μας τότε επικοινωνέι μαζι.Αντίθετα όταν τραβάει στη βόλτα ο σκύλος βγάζει το εγώ του και τα ένστικτά του οπότε αδιαφορέι για την σχέση  και την επικοινωνία μαζι μας.

Το «κάτσε»

Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων
Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων

Η εντολή αυτή είναι χρήσιμη μπορείτε να την δώσετε όταν θέλετε να περιμένετε για περάσετε το δρόμο, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να βγει μπροστά από εσάς από την πλευρά των αυτοκινήτων, ή όταν θέλετε να συζητήσετε στο δρόμο με κάποιο γνωστό σας έτσι ώστε να μην μπλέκεται στα πόδια σας ή να σας τραβάει, αλλά και επίσης όταν του βάζετε το φαγητό του για να μην βάζει το πρόσωπό του μέσα σε αυτό πριν ακόμα το βάλετε στο μπωλ.

Ο σκύλος που εκτελεί την εντολή αυτή εστιάζει στον ιδιοκτήτη του και με αυτο τον τρόπο επικοινωνεί μαζί του περιμένωντας την επομενη εντολή

 

Το «κάτω»

Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων
Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων

Είναι η εντολή που δημιουργεί στον σκύλο την υπομονή και την καρτερικότητα χωρίς εντάσεις και εξάρσεις.Με την εντολή αυτή μπορούμε να βάλουμε το σκύλο να ξαπλώσει στο κρεβατάκι του, έως ότου κάνουμε εμείς δουλειές στο σπίτι, ή όταν βρισκόμαστε σε μία καφετέρια, ένα εστιατόριο ή ακόμα και στην παραλία το καλοκαίρι.

Έτσι, το σκυλάκι μας μένει φρόνιμο χωρίς να προσπαθεί να σηκώσει τα πόδια του εκεί που τρώμε, ή να γαβγίζει και να ενοχλεί τους θαμώνες του μαγαζιού. Εμείς απλά, απολαμβάνουμε τη βόλτα μας με το μικρό μας φίλο.

Το «μείνε»

Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων
Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων

Από τις πιο χρήσιμες εντολές που μπορεί να μάθει ο σκύλος μας. Μαθαίνει να μένει ξαπλωμένος στο κρεβατάκι του έως ότου του φωνάξετε να έρθει κοντά σας, σε περιπτώσεις όπως όταν έχετε καλεσμένους, όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού.

Επίσης όταν θέλετε να περάσετε το δρόμο, να μένει καθιστό χωρίς να πηγαίνει μπρος και πίσω σας με κίνδυνο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Ακόμα και όταν θέλετε για λίγο να αφήσετε κάτω το λουρί του για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν θα υπάρχει κίνδυνος να σας φύγει.

Το «έλα»

Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων
Εντολές βασικής εκπαίδευσης σκύλων

Μία εντολή πολύ σημαντική για την ασφάλεια του σκύλου μας.Ο σκλυλος που ακούει την εντολή του ΕΛΑ, ειναι και ο σκύλος που μπορεί να αφεθει χωρίς λουρί σε πάρκο  και ακομα και με ακραία περισπαστικά στοιχεία θα υπάρχει η δυνατοτητα να έρχεται σε εμάς..

Αυτές ήταν ορισμένες από τις πιο γνωστές εντολές οι οποίες περιλαμβάνονται στην εκπαίδευση της βασικής υπακοής. Εκτός από αυτές, το ζώο μαθαίνει το «στάσου», την εντολή «στη θέση σου», το «πάμε μαζί» για να μην μας τραβάει στη βόλτα, το «μη» αλλά και επίσης το μάθημα της φόλας, έτσι ώστε το ζώο να μάθει να μην τρώει τίποτα από το δρόμο και τέλος την τουαλέτα του και πως μαθαίνει να μην λερώνει μέσα στο σπίτι.