Τετάρτη , Δεκέμβριος 5 2018
Αρχική / Εκπαίδευση του κουταβιού

Εκπαίδευση του κουταβιού

Η εκπαίδευση του κουταβιού είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για το μικρό μας σκύλο και ξεκινάει από την πρώτη στιγμή το κουτάβι έρχεται  στο σπίτι μας.Η εκπαίδευση του κουταβιού  χωρίζεται στα  παρακάτω στάδια:

εκπαίδευση του κουταβιού
εκπαίδευση του κουταβιού

Εκπαίδευση του κουταβιού να νιώθει άνετα στο σπίτι μας

Το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού είναι ,η εξοικείωση του με το χώρο του σπιτιού μας. Το κουτάβι επειδή είναι πάρα πολύ μικρό, δυσκολεύεται να εξοικειωθεί με το νέο χώρο στον οποίο έρχεται με αποτέλεσμα να φοβάται και να είναι διστακτικό στην κίνηση του μέσα στο σπίτι.

Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε το κουτάβι με τέτοιον τρόπο ώστε να νιώσει άνετα μέσα στο σπίτι και να του δείξουμε σε ποια σημεία του σπιτιού επιτρέπεται να πάει και σε ποια δεν επιτρέπεται.

Εκπαίδευση του κουταβιού να μένει στο πάρκο του

Στο δεύτερο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, πρέπει να το μάθουμε να μένει μέσα στο πάρκο του  όταν  λείπουμε από το σπίτι.Αυτό γίνεται γιατί στην ηλικία των 2-5 μηνών, το κουτάβι μας βγάζει δόντια και πονάνε τα ούλα του.Όταν τα ούλα του πονάνε το κουτάβι δαγκώνει τα πάντα για να ανακουφιστεί.Γι αυτό τον λόγο πρέπει να το μάθουμε να μένει μέσα στο πάρκο του όταν λείπουμε από το σπίτι.Αλλιώς θα μας καταστρέψει τα έπιπλα δαγκώνοντας τα.

Εκπαίδευση του κουταβιού στην πάνα

Στο τρίτο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, πρέπει να του μάθουμε,να κάνει την τουαλέτα του στην πάνα. Επειδή στα κουτάβια,στους πρώτους μήνες της ζωής τους δεν τους επιτρέπεται να βγαίνουν βόλτα ,μέχρι να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους ,πρέπει να τους μάθουμε την τουαλέτα στην πάνα. Έτσι στην αρχή ο σκύλος θα μάθει να κάνει την τουαλέτα στην πάνα και στη συνέχεια θα μάθει να κάνει την τουαλέτα του έξω απ’ το σπίτι.

Εκπαίδευση του κουταβιού στη συμπεριφορά

Στο τέταρτο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, πρέπει να μάθουμε το σκυλάκι μας να συμπεριφέρεται σωστά μέσα στο σπίτι. Επειδή όπως προαναφέραμε το κουτάβι βγάζει δόντια από την ηλικία των δύο μηνών έως την ηλικία των πέντε μηνών περίπου, το κουτάβι ξεκίνα να δαγκώνει ασταμάτητα τα χέρια μας τα πόδια μας αλλά και τα ρούχα μας. Είναι σημαντικό λοιπόν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του κουταβιού να του μάθουμε ότι δεν επιτρέπεται να μας  δαγκώνει .

Εκπαίδευση του κουταβιού στην κοινωνικοποίηση

Στο πέμπτο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, συνήθως έχουν περάσει οι πρώτες 30 μέρες από την αγορά του κουταβιού και το σκυλί συνήθως έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του (3 μηνών).Σε αυτή την ηλικία θα το βγάλουμε την πρώτη του βόλτα για να κοινωνικοποιηθεί.

Σε αυτό το χρονικό σημείο δημιουργείται η ανάγκη της  κοινωνικοποίησης του με τα  άλλα κουτάβια. Για αυτόν το λόγο πηγαίνουμε σε διάφορα πάρκα της Αθήνας, με το κουτάβι μας για να το μάθουμε να συνυπάρχει αρμονικά με άλλα σκυλάκια. Έτσι το κουτάβι κοινωνικοποιείται με ανθρώπους και σκύλους μέσα απο την διαδικασία του παιχνιδιού ενώ παράλληλα, εκτονώνεται με αποτέλεσμα να γυρνάει στο σπίτι ήρεμο και χαλαρό.

Εκπαίδευση του κουταβιού στην τουαλέτα

Στο έκτο στάδιο εκπαίδευσης του κουταβιού, δημιουργείται η ανάγκη μας να μάθουμε στο κουτάβι να κάνει την τουαλέτα του έξω από το σπίτι. Σε αυτό το σημείο δημιουργούμε ένα πρόγραμμα διατροφής σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή μας και ένα πρόγραμμα εξόδου από το σπίτι, μικρής διάρκειας με σκοπό να μάθουμε το κουτάβι μας να κάνει την τουαλέτα του έξω από το σπίτι.

Εκπαίδευση του κουταβιού να μην καταστρέφει τα έπιπλα

Στο έβδομο στάδιο της εκπαίδευσης , πρέπει να μάθουμε στο κουτάβι μας, να είναι ήρεμο μέσα στο σπίτι χωρίς να κάνει καταστροφές. Γι’ αυτό το λόγο αρχίζουμε σταδιακά και αφαιρούμε το  πάρκο της εκπαίδευσης του κουταβιού ενώ ταυτόχρονα,του μαθαίνουμε να συμπεριφέρεται σωστά μέσα στο σπίτι μας χωρίς να κάνει καταστροφές.

Εκπαίδευση του κουταβιού στους επισκέπτες

Στο όγδοο κομμάτι της εκπαίδευσης του κουταβιού, μαθαίνουμε στο σκύλο μας την συμπεριφορά.Του μαθαίνουμε δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα έρχεται σε επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Του μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να δαγκώνει τους επισκέπτες ή ότι δεν πρέπει να πηδάει πάνω τους όταν φίλοι μας έρχονται στο σπίτι.

Εκπαίδευση του κουταβιού στην βασική υπακοή

Στο ένατο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, μαθαίνουμε τις εντολές της βασικής υπακοής έτσι ώστε ο σκύλος μας να μας υπακούει,μέσα αλλά και έξω από το σπίτι. Έτσι μέσα από τις εντολές της βασικής υπακοής ο σκύλος μας μαθαίνει να επικοινωνεί μαζί μας και να εκτελεί τις βασικές εντολές, έτσι ώστε η ζωή μας στην βόλτα και στο σπίτι ν γίνει ευκολότερη.

Εκπαίδευση του κουταβιού στην υπακοή και στον σεβασμό

Στο  δέκατο και τελευταίο στάδιο εκπαίδευσης του κουταβιού και αφού έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα στάδια της εκπαίδευσης ο ιδιοκτήτης ,εδραιώνει την σχέση αρχηγίας του μέσα στην Αγέλη.Αυτό γίνεται  μέσα από μία διαδικασία σεβασμού αγάπης και ορίων. Έτσι ο σκύλος μαθαίνει να σέβεται ,το σπίτι , την οικογένεια, αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του,Ταυτόχρονα εδραιώνουμε ένα σύστημα επικοινωνίαςανάμεσα στο σκύλο και τον ιδιοκτήτη.

Η εκπαίδευση του κουταβιού, είναι μια δύσκολη διαδικασία... Απαιτεί γνώση και εμπειρία Κλικ για tweet

Η εκπαίδευση του κουταβιού, είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία η οποία θέλει  τους κατάλληλους χειρισμούς και γνώση. Τα τελευταία 15 χρόνια που εργάζομαι ως εκπαιδευτής σκύλων η εμπειρία μου έχει  δείξει ,ότι η διαδικασία αυτή χρειάζεται καλή οργάνωση, πρόγραμμα αλλά και πολλή γνώση από την πλευρά του ιδιοκτήτη για το σκύλο του. Η γνώση αυτή είναι πολύ σημαντική, για να γίνει μία σωστή εκπαίδευση του κουταβιού.

Αυτή η γνώση κατά τη γνώμη μου προκύπτει μόνο μέσα από την διαδικασία της εκπαίδευσης με έναν σωστό και έμπειρο επαγγελματίας και εκπαιδευτή σκύλων . Γι’ αυτό το λόγο σας παροτρύνουμε να κάνετε την εκπαίδευση του κουταβιού σας μαζί μας.Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.

Βαθμολογήστε το άρθρο

Ενημερωθήκατε απο τα άρθρα μας;

Αστέρια

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας,σας παρακαλούμε να την βαθμολογήσετε.Είναι σημαντική η γνώμη σας! Δώστε τη βαθμολογία σας κάτω δεξια πατώντας πάνω στα αστέρια

User Rating: 2.56 ( 4 votes)
Περίληψη
Εκπαίδευση του κουταβιού στο σπίτι σας Alpha dogs
Τίτλος άρθρου
Εκπαίδευση του κουταβιού στο σπίτι σας Alpha dogs
Περιγραφή
Η εκπαίδευση του κουταβιού είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για το μικρό μας σκύλο και ξεκινάει από την πρώτη στιγμή το κουτάβι έρχεται στο σπίτι μας.
Αρθογράφος
Όνομα αρθογράφου
Alpha dogs
Λογότυπο