προεκπαίδευση του κουταβιού 

Προεκπαίδευση κουταβιού

 

Η προεκπαίδευση του κουταβιού  είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για το μικρό μας σκύλο και ξεκινάει από την πρώτη στιγμή το κουτάβι έρχεται  στο σπίτι μας.Ποιό συγκεκριμένα η εκπαίδευση αυτή είναι απο την ηλικία των 1,5 έως 3 μηνών οπου ολοκληρωνονται τα εμβόλια και ο σκύλος μπορeι να βγει βόλτα.

Απο εκεί και μετά μπορείτε να προχωρήσετε στην εκπαίδευση του κουταβίού που συμπεριλαμβάνει και την βασική υπακοή.Η προεκπαίδευση του κουταβιού  χωρίζεται στα  παρακάτω στάδια:

Αξιολόγηση κουταβιού 
Προεκπαίδευση κουταβιού 
 Η αξιολόγηση είναι μια δωρεάν συνάντηση στο χώρο σας.Σε αυτή την συναντηση αξιολογούμε το χαρακτήρα του κουταβιού σας και σας ενημερώνουμε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-συμπεριφορά του σκύλου σας. 
Στο στάδιο αυτό ξεκινάει η προεκπαίδευση του κουταβιού στα εξής επίπεδα:

  1. Εκπαίδευση τουαλέτας
  2. Εκπαίδευση συμπεριφοράς
  3. Προστασία του σπιτιού απο της καταστροφές[/tab]

[/tabs]

Ποιό αναλυτικά στην προεκπαίδευση του κουταβιού πρέπει να εργαστούμε στα παρακάτω σημεία:

Εκπαίδευση του κουταβιού να νιώθει άνετα στο σπίτι μας

Το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού είναι ,η εξοικείωση του με το χώρο του σπιτιού μας. Το κουτάβι επειδή είναι πάρα πολύ μικρό, δυσκολεύεται να εξοικειωθεί με το νέο χώρο στον οποίο έρχεται με αποτέλεσμα να φοβάται και να είναι διστακτικό στην κίνηση του μέσα στο σπίτι.

Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε το κουτάβι με τέτοιον τρόπο ώστε να νιώσει άνετα μέσα στο σπίτι και να του δείξουμε σε ποια σημεία του σπιτιού επιτρέπεται να πάει και σε ποια δεν επιτρέπεται.

Εκπαίδευση του κουταβιού να μένει στο πάρκο του

Στο δεύτερο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, πρέπει να το μάθουμε να μένει μέσα στο πάρκο του  όταν  λείπουμε από το σπίτι.Αυτό γίνεται γιατί στην ηλικία των 2-5 μηνών, το κουτάβι μας βγάζει δόντια και πονάνε τα ούλα του.Όταν τα ούλα του πονάνε το κουτάβι δαγκώνει τα πάντα για να ανακουφιστεί.

Γι αυτό τον λόγο πρέπει να το μάθουμε να μένει μέσα στο πάρκο του όταν λείπουμε από το σπίτι.Αλλιώς θα μας καταστρέψει τα έπιπλα δαγκώνοντας τα.

Εκπαίδευση του κουταβιού στην πάνα

Στο τρίτο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, πρέπει να του μάθουμε,να κάνει την τουαλέτα του στην πάνα. Επειδή στα κουτάβια,στους πρώτους μήνες της ζωής τους δεν τους επιτρέπεται να βγαίνουν βόλτα ,μέχρι να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους ,πρέπει να τους μάθουμε την τουαλέτα στην πάνα.

Έτσι στην αρχή ο σκύλος θα μάθει να κάνει την τουαλέτα στην πάνα και στη συνέχεια θα μάθει να κάνει την τουαλέτα του έξω απ’ το σπίτι.

Εκπαίδευση του κουταβιού στη συμπεριφορά

Στο τέταρτο στάδιο της εκπαίδευσης του κουταβιού, πρέπει να μάθουμε το σκυλάκι μας να συμπεριφέρεται σωστά μέσα στο σπίτι.

Επειδή όπως προαναφέραμε το κουτάβι βγάζει δόντια από την ηλικία των δύο μηνών έως την ηλικία των πέντε μηνών περίπου, το κουτάβι ξεκίνα να δαγκώνει ασταμάτητα τα χέρια μας τα πόδια μας αλλά και τα ρούχα μας.

Είναι σημαντικό λοιπόν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του κουταβιού να του μάθουμε ότι δεν επιτρέπεται να μας  δαγκώνει .