Cavador

Cavador

Η ράτσα Cavador (Καβαντορ) είναι μία ανάμειξη των ρατσών Cavallier King Charles Spaniel και Labrador Retriever. Αυτή η ράτσα είναι έξυπνη, μαθαίνει εύκολα και έχει όλα τα καλά γονίδια από τους γονείς.

Αυτά τα υπέροχα σκυλιά, μπορείς να τα βρεις από έναν νόμιμο εκτροφέα που γνωρίζει τη ράτσα ή από κάποια φιλοζωική της περιοχής σου. Θυμήσου να υιοθετείς παρά να αγοράζεις κάποια αθώα ψυχή.

 

Η Cavador είναι μία ράτσα σκύλων που είναι κατάλληλη για παιδιά και οικογένεια. Είναι από τις πιο φιλικές ράτσες ενώ χρησιμοποιούνται και ως σκύλοι-βοηθοί για ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη. Αν ψάχνεις ένα ζεστό, γλυκό και υπάκουο φίλο, τότε το Cavador θα σου πάρει τη καρδιά.

Ύψος:  50-60 εκατοστά

Βάρος:  15-25 κιλά

Διάρκεια Ζωής:  10-14 χρόνια

 

Γενικά χαρακτηριστικά:

  • Θα συνειδητοποιήσεις ότι τα Cavador έχουν διάφορα χρώματα. Κάποια από αυτά είναι το κίτρινο, καστανό, μαύρο, κόκκινο και ξανθό.
  • Χρειάζονται βούρτσισμα 2-3 φορές την εβδομάδα διότι το τρίχωμα τους είναι πολύ κοντό και ίσιο.
  • Όπως και σχεδόν όλα τα είδη των σκυλιών, έτσι και τα Cavador, χρειάζονται καθημερινή άσκηση και βόλτα. Η βόλτα προσφέρει πολλά στο σκυλί, όπως καλή ψυχολογική διάθεση αλλά επίσης το κρατάει και σε φόρμα και το διατηρεί υγιή και δραστήριο.
  • Τα Cavador είναι η κατάλληλη ράτσα για οικογένεια μιας και λατρεύουν τα παιδιά και το παιχνίδι. Ωστόσο, και τα παιδιά πρέπει να μάθουν από μικρή ηλικία να σέβονται και να αγαπάνε όλα τα ζώα και να τους φέρονται ισότιμα, όπως επίσης και να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις ένα Cavador δραστήριο και χαρούμενο είναι να του αγοράσεις πολλά παιχνίδια και να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον περιβάλλον για να περνάει ο αγαπημένος μας φίλος ευχάριστα

 

Υγεία και Φροντίδα:

  • Όπως προαναφέραμε τα Cavador, είναι πολύ δραστήρια σκυλιά και τους αρέσει να παίζουν και να τρέχουν με τις ώρες. Αν ζείτε σε ένα μεγάλο σπίτι με αυλή, τότε το σκυλάκι σας θα είναι πάντα ευτυχισμένο και υγιές. Περιλάμβανε διάφορα σκοινιά, μπάλες και παιχνίδια στο παιχνίδι του και θα ασχολείται σίγουρα με τις ώρες.
  • Φρόντισε να κάνεις ένα check-up τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο για να ξέρεις ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή το σκυλάκι σου είναι υγιές και χαρούμενο. Επίσης, φρόντισε να του κόβεις τα νύχια, να εξετάζεις τα αφτιά του και να βουρτσίζεις τα δόντια του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν δεν μπορείς χωρίς βοήθεια, ζήτησε τις συμβουλές και τη καθοδήγηση του κτηνίατρου σου.

Τροφή και τρίχωμα:

  • Ένας ειδικός εκτροφέας ή ο κτηνίατρος σου θα σε κατατοπίσουν σχετικά με τις ανάγκες της διατροφής του Cavador σου. Λόγω του μεγέθους τους, χρειάζονται καλή και ποιοτική τροφή που θα τα κρατάει για πολλές ώρες.
  • Όπως προείπαμε, το τρίχωμα του σκύλου σας έχει πολλά χρώματα και η τρίχα του είναι ίσια και κοντή. Χρειάζεται 2-3 φορές την εβδομάδα χτένισμα γιατί μαδάει αρκετά. Προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή του καιρού και δεν έχει πρόβλημα με ακραίες θερμοκρασίες.
  • Τα Cavador είναι πολύ παιχνιδιάρικα ζώα και πολλές φορές θα τα δεις να τρίβονται και να κάνουν τούμπες στα λιβάδια και στα πάρκα, όπως επίσης και να προσπαθούν να κάνουν μπάνιο μέσα σε λασπώδεις λακκούβες. Μην ανησυχείς όμως, μιας και αυτή είναι η χαρά της ζωής και το απολαμβάνει πάρα πολύ.

Υιοθέτησε σήμερα ένα Cavador και θα μάθεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει αγάπη, φιλία, συντροφικότητα και παιχνίδι. Αν έχεις παιδιά θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και θα τα προστατεύουν. Μία μοναδική ράτσα που θα γίνει ο παντοτινός σου φίλος.