Διάρροια του σκύλου

Ποσο τυχαια επιλεγουν τα σκυλια το σημειο που θα κανουν την τουαλετα τους

Ποιος θα φανταζόταν ότι η διαδικασία αφόδευσης των σκύλων δεν είναι μόνο μία απλή βιολογική δραστηριότητα του οργανισμού τους.

Μία νέα μελέτη έδειξε ότι οι σκύλοι αναζητούν αρκετή ώρα ένα συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να κάνουν την ανάγκη τους, καθώς αυτό το σημείο πρέπει να τους επιτρέπει να ευθυγραμμίζονται με το μαγνητικό πεδίο της γης.

Επί δύο έτη επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 70 σκυλιά σε παραπάνω από 37 ράτσες, παρατηρώντας τη διαδικασία αφόδευσης περίπου 7000 φορές. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, έδειξαν ότι τα ζώα αναζητούν το μέρος στο οποίο το σώμα τους ευθυγραμμίζεται με τον άξονα Βορρά – Νότου και κάνουν την ανάγκη τους όταν το μαγνητικό πεδίο είναι ήρεμο.  Το γεγονός αυτό, ταυτόχρονα με το ότι το μαγνητικό πεδίο της γης είναι ήρεμο σε ποσοστό 20% κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάνουν την ανθρώπινη διαίσθηση να μην μπορεί να εντοπίσει το φαινόμενο όταν συμβαίνει.

Βέβαια, ακόμα η επιστήμη δεν έχει καταλήξει στο λόγο για τον οποίο τα σκυλιά λειτουργούν σαν πυξίδες.

Το ερώτημα εάν τα σκυλιά το κάνουν αυτό συνειδητά ή  εάν ελέγχονται από το βιολογικό τους επίπεδο, δηλαδή που αισθάνονται πιο άνετα, πιο ασφαλή ή λιγότερο/ περισσότερο άνετα,  παραμένει ακόμα ανοιχτό.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά μόνο τα σκυλιά, ωστόσο όμως πολλά ζώα ακολουθούν το μαγνητικό πεδίο της γης και την ευθυγράμμιση βορρά – νότου, όπως τα πουλιά, οι θαλάσσιες χελώνες για τη μετανάστευση  αλλά και οι αλεπούδες για να κυνηγήσουν.

Εάν λοιπόν το πεζοδρόμιό σας είναι σημείο αφόδευσης των σκύλων, αναρωτηθείτε πριν διαπληκτιστείτε με τον ιδιοκτήτη του ζώου, κατά πόσο το σπίτι σας είναι ευθυγραμμισμένο με το μαγνητικό πεδίο μεταξύ βορρά – νότου…….