Τετάρτη , Δεκέμβριος 5 2018
Αρχική / Υγεία σκύλου / Διάρροια του σκύλου

Διάρροια του σκύλου

Διάρροια του σκύλου

Η διάρροια του σκύλου προκαλείτε είτε σαν προάγγελος κάποιας ασθένειας, είτε από κατάποση ξένων σωμάτων, είτε από την απότομη αλλαγή στη διατροφή του.

Διάρροια του σκύλου
Διάρροια του σκύλου

Ότι σύμπτωμα εμφανίσει το ζώο μας, θα πρέπει από εμάς να παρακολουθείτε συστηματικά και πάντα να συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρό μας. Σίγουρα όμως, δεν θα πρέπει να μας πιάνει αμέσως πανικός.

Εάν η διάρροια του σκύλου κρατήσει μία μέρα, μπορεί να σημαίνει ότι ο σκύλος έφαγε κάτι που τον πείραξε, όπως κάποιο αντικείμενο, ή αλλάξαμε την τροφή του απότομα. Μόλις εμφανιστεί, σταματάμε να του δίνουμε ξηρά τροφή και το ταΐζουμε ρύζι, το οποίο έχει την ιδιότητα να σφίγγει τα κόπρανα.

Ειδικά σε αλλαγή μάρκας τροφής, θα πρέπει λίγο πριν τελειώσει αυτή που του δίνουμε έως τώρα, να κρατάμε λίγη και να την αναμιγνύουμε με την καινούρια, έτσι ώστε το στομάχι του σκύλου να συνηθίσει στα νέα συστατικά της τροφής έτσι ώστε να αφομοιωθεί σιγά σιγά από τον οργανισμό του. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται το ζώο να έχει δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές.

Εάν τα συμπτώματα κρατήσουν παραπάνω από 1-2 μέρες, τότε θα πρέπει να καλέσουμε το γιατρό και να τον ενημερώσουμε. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας, είναι να του δίνουμε πολύ νερό, έτσι ώστε να αποφύγουμε πιθανή αφυδάτωση του οργανισμού του.

Εκτός από τη διατροφή, αιτίες μπορεί να είναι και το στρες  ή κάποια αλλεργική αντίδραση σε κάποιο φάρμακο.

Η διάρροια, όπως προαναφέραμε παραπάνω, μπορεί να είναι προάγγελος κάποιας ασθένειας, όπως  γαστρεντερίτιδα, πρόβλημα στο έντερο, καρκίνο, νεφρική ή υπατική νόσος, κολίτιδα, εσωτερικά παράσιτα.

Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει πλήρως ο κτηνίατρος όπου με εξετάσεις κάνει τη διάγνωση και με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τα συμπτώματα εξαλείφονται.

 

Βαθμολογήστε το άρθρο

Είστε ικανοποιημένοι απο τις πληροφορίες που διαβάσατε;

Αστέρια

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας,σας παρακαλούμε να την βαθμολογήσετε.Είναι σημαντική η γνώμη σας! Δώστε τη βαθμολογία σας κάτω δεξια πατώντας πάνω στα αστέρια

User Rating: Be the first one !
Περίληψη
Διάρροια  του σκύλου
Τίτλος άρθρου
Διάρροια του σκύλου
Περιγραφή
Η διάρροια του σκύλου προκαλείτε είτε σαν προάγγελος κάποιας ασθένειας, είτε από κατάποση ξένων σωμάτων, είτε από την απότομη αλλαγή στη διατροφή του.
Αρθογράφος
Όνομα αρθογράφου
Alpha dogs
Λογότυπο

Σχετικά Alpha dogs

Δείτε επίσης

Τοξικές τροφές για το σκύλο

Τοξικές τροφές για το σκύλο σας

Τοξικές τροφές για το σκύλο σας Οι Τοξικές τροφές για το σκύλο είναι πολλές.Πολύ συχνά …