Ντόγκο Αρτζεντίνο

Ντόγκο Αρτζεντίνο

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι ένας σκύλος που ανήκει στις μεγάλες φυλές.Είναι έξυπνος,δυνατός και πολύ καλός φύλακας.Για περισσότερα:

Ντόγκο Αρτζεντίνο
Ντόγκο Αρτζεντίνο

Καταγωγή των σκύλων Ντόγκο Αρτζεντίνο :

Η καταγωγή του σκύλου είναι απο την Αργεντινή

Γενική Εμφάνιση σκύλων Ντόγκο Αρτζεντίνο

Φυσιολογικό είδος μολοσσοειδούς, μεσομορφικό και μακροθαλικό, εντός των επιθυμητών αναλογιών χωρίς γιγαντικές διαστάσεις. Η όψη του είναι αρμονική και δυναμική εξαιτίας των ισχυρών μυών του, οι οποίοι αντιστέκονται κάτω από το σταθερό και ελαστικό δέρμα προσκολλημένοι στο σώμα μέσα από ένα όχι πολύ χαλαρό υποδόριο ιστό.

Περπατάει ήσυχα αλλά στιβαρά, επιδεικνύοντας την εξυπνάδα του και τη γρήγορη ανταπόκρισή του και φανερώνει τη μόνιμη χαρούμενη φυσική ιδιοσυγκρασία του μέσα από την κίνησή του. Πέρα από την ευγενική και αγαπησιάρικη φύση του και την απαστράπτουσα λευκότητα, οι σωματικές αρετές του τον μετατρέπουν σε έναν πραγματικό αθλητή.

Συμπεριφορά και  Χαρακτήρας σκύλων Ντόγκο Αρτζεντίνο

Είναι εύθυμο, ειλικρινές, ταπεινό, φιλικό και δε γαυγίζει πολύ, έχοντας πάντα συναίσθηση της δύναμής του. Δεν πρέπει ποτέ να είναι επιθετικό, ένα γνώρισμα που πρέπει να σοβαρά να παρατηρείται. Η κυριαρχική συμπεριφορά του το κάνει να αγωνίζεται συνεχώς για το χώρο του με είδη του ίδιου φύλου, περισσότερο παρατηρείται αυτή η συμπεριφορά μεταξύ των αρσενικών. Σαν κυνηγός, είναι έξυπνος, σιωπηλός, ατρόμητος και γενναίος.

Εκπαίδευση των σκύλων Ντόγκο Αρτζεντίνο

Είναι εξαιρετικός φύλακας, σκυλος με δυνατό ταπεραμέντο και κυριαρχικές διαθεσεις. Χρειαζεται έμπειρο ιδιοκτητη. Αυτή η φυλή θα είναι εντάξει σε ένα διαμέρισμα αν ασκείται επαρκώς και είναι καλύτερα με μια μεσαίου μεγέθους αυλή. Βεβαιωθείτε να έχετε το Ντόγκο μέσα στο σπίτι όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή

Τρίχωμα σκύλων Ντόγκο Αρτζεντίνο

Ενιαίο, κοντό, ευθύ και απαλό στην αφή, με μέσο όρο μήκους από 1,5 έως 2 εκ. Ποικιλία πυκνότητας και πάχους σύμφωνα με τα διαφορετικά κλίματα.

Χρώμα σκύλων Dοgo Argentino:

Εντελώς λευκό, μόνο ένα μαύρο ή σκούρου χρώματος μπάλωμα γύρω από το μάτι επιτρέπεται, αρκεί να μην καλύπτει πάνω από το 10% του κεφαλιού.

Μέγεθος σκύλων Dοgo Argentino

Ύψος στο ακρώμιο: Αρσενικά: 62 έως 68 εκ. Θηλυκά: 60 έως 65 εκ.

Προβλήματα Υγείας σκύλων Dοgo Argentino

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι γενικά μια υγιής φυλή, αλλά, όπως όλες οι φυλές, ορισμένες γενετικές διαταραχές μπορεί να μας απασχολήσουν.

Κωφότητα: Όπως όλα τα κυρίως άσπρα σκυλιά, το Ντόγκο μπορεί να γεννηθεί εν μέρει ή ολικώς κωφό. Κατά συνέπεια, είναι πάρα πολύ σημαντικό να εξετάζονται ΟΛΑ τα Dogos για BAER.

Άσκηση σκύλων Dοgo Argentino

Δώστε σε αυτό το σκύλο πολλή άσκηση. Έχουν ανάγκη να βγαίνουν καθημερινά για έναν μεγάλο περίπατο ή jogging.

Διάρκεια Ζωής σκύλων Dοgo Argentino

Περίπου 10-12 χρόνια

Καλλωπισμός σκύλων Dοgo Argentino

Το μονό άσπρο τρίχωμα είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα και δε μυρίζει σκυλίλα. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα νύχια, καθώς έχουν την τάση να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και για αυτό χρειάζονται συχνά κλιπάρισμα. Αυτή η φυλή είναι μετρίου μαδήματος.