Γουέστ χάιλαντ τεριέ

Γουέστ χάιλαντ τεριέ        

Το  Γουέστ χάιλαντ τεριέ είναι ένα έξυπνο μικρόσωμο σκυλί.Απο τις φυλές με μακρύ τρίχωμα είναι ίσως απο τα ποιό εφυιή και ανεξάρτητα σκυλιά.Ποιό συγκεκριμένα:

Γουέστ χάιλαντ τεριέ       
Γουέστ χάιλαντ τεριέ

Προέλευση σκύλου Γουέστ χάιλαντ τεριέ :

Σκωτία

Tα westies αρχικά εκτράφηκαν για τον έλεγχο του πληθυσμού των αρουραίων, της αλεπούς, της βύδρας και άλλων επιβλαβών ζώων. Αυτό το γοητευτικό τεριέ τώρα είναι σκύλος συντροφιάς.

Γενική Εμφάνιση των σκύλων Γουέστ χάιλαντ τεριέ : 

Αυτό το ρωμαλέο και ανθεκτικό, συμπαγές μικρό τεριέ έχει 2 ίντσες ολόασπρο μαλλί με ένα μαλακό, πυκνό υποτρίχωμα. Έχουν λαμπερά, σκούρα τοποθετημένα βαθιά μάτια με διαπεραστικό βλέμμα. Τα αυτιά είναι μικρά, μυτερά και όρθια, δίνοντας στο ζώο όψη εγρήγορσης έτοιμη για όλα. Η ουρά φέρεται καμαρωτά, είναι περίπου 12 1/2 – 15 εκ. σε μήκος και δεν πρέπει να είναι κομμένη. Έχει βαθύ στέρνο και μυώδη άκρα. Το Westie έχει κοντό, κλειστά εγκατεστημένο σαγόνι με δάγκωμα ψαλιδιού, έντονη στάση και ελάχιστα κυρτό κρανίο.

Συμπεριφορά/Χαρακτήρας σκύλου Γουέστ χάιλαντ τεριέ : 

Είναι εύκολα στην εκπαίδευση. Είναι αρκετά φιλικά προς τους ξένους και τα πάνε καλά με παιδιά που συμπεριφέρονται σωστά. Είναι ζωηρά και έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση προς άλλα σκυλιά, αλλά δε θα ξεκινήσουν καυγάδες με άλλους σκύλους, αν οι ιδιοκτήτες τους ξέρουν πώς να δείξουν την κατάλληλη ηγεσία. Λατρεύουν τη συντροφικότητα. Παρά το μέγεθός τους, είναι πολύ καλοί φύλακες. Είναι εύκολο να ταξιδεύεις μαζί τους. Τους αρέσει να σκάβουν και να γαυγίζουν. Η έλλειψη αρχηγού της αγέλης μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς, όπως δάγκωμα, φρούρηση τροφής και επίπλων.

Εκπαίδευση  των σκύλων Γουέστ χάιλαντ τεριέ :

Η εκπαίδευση των σκύλων της ράτσας είναι απαραίτητη γιατί πρόκειται για σκυλιά που λόγο του μικρού μεγέθους τους κακομαθαίνουν εύκολα και στη συνέχεια ίσως να δυστροπήσουν

Μέγεθος σκύλου Γουέστ χάιλαντ τεριέ : 

Ύψος στο ακρώμιο περίπου 28 εκ.

Προβλήματα Υγείας σκύλου Γουέστ χάιλαντ τεριέ :

Τα περισσότερα είναι αρκετά υγιή. Μερικά έχουν προδιάθεση για χρόνια προβλήματα δέρματος, νόσο Perthe(προβλήματα ισχίων), κήλη, ασθένειες του ήπατος και αποτιτάνωση γνάθων.

Συνθήκες ζωής σκύλου  Γουέστ χάιλαντ τεριέ:

Είναι κατάλληλα για ανθρώπους στην πόλη τόσο όσο και για αυτούς στην επαρχία. Είναι ενεργητικά μέσα στο σπίτι και θα είναι μια χαρά χωρίς αυλή.

Άσκηση σκύλου Γουέστ χάιλαντ τεριέ :

Χρειάζονται καθημερινή βόλτα. Το παιχνίδι θα τακτοποιήσει μεγάλο μέρος της ανάγκης τους για άσκηση, ωστόσο, όπως με όλες τις φυλές, δεν μπορεί να καλύψει τη σημαντικότατη ανάγκη τους για βόλτα. Σκυλιά που δε βγαίνουν βόλτα είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς.

Διάρκεια Ζωής σκύλου  Γουέστ χάιλαντ τεριε: 

Περίπου 15 ή περισσότερα χρόνια

Καλλωπισμός σκύλου  Γουέστ χάιλαντ τεριε:

Το σκληρό, ίσιο, κοντό διπλό τρίχωμα είναι αρκετά εύκολο να καλλωπιστεί και μαδάει από λίγο έως καθόλου. Απλά βουρτσίστε τακτικά με μια σκληρή βούρτσα. Με το βούρτσισμα θα διατηρηθεί το τρίχωμα καθαρό. Κάντε μπάνιο μόνο όταν είναι αναγκαίο. Κουρέψτε γύρω από τα αυτιά και τα μάτια με ψαλίδι με αμβλεία μύτη. Όλο το τρίχωμα πρέπει να κουρεύεται περίπου κάθε 4 μήνες .