Αγγλικό Μπουλντόγκ

Αγγλικό Μπουλντόγκ

Το Αγγλικό Μπουλντόγκ είναι ένας εντυπωσιακά μυώδης σκύλος με αρκετές ιδιαιτερότητες.Αγαπάει την οικογένεια και τα παιδιά,αλλα δέν είναι σκύλος φύλαξης.Ας δούμε περισσότερα.

Αγγλικό Μπουλντόγκ
Αγγλικό Μπουλντόγκ

Καταγωγή σκύλουΑγγλικό Μπουλντόγκ :

Η καταγωγή του σκύλου είναι απο την Αγγλία

Γενική Εμφάνιση των σκύλων Αγγλικό Μπουλντόγκ:

To Αγγλικό Bulldog είναι κοντό  αλλά φαρδύ και συμπαγές, με χοντρό ογκώδες κεφάλι. Το κεφάλι του  είναι πλατύ με μάγουλα που εκτείνονται στο πλάι των ματιών Το δέρμα στο κεφάλι και το μέτωπο κάνει πυκνές ζάρες. Η μουσούδα είναι κοντή και πλακουτσωτή, η μύτη φαρδιά και μαύρη με μεγάλα ρουθούνια. Το πάνω χείλος  κρέμεται και το κάτω μέρος του σαγονιού έχει έντονο προγναθισμό. Τα μάτια είναι στρογγυλά και με απόσταση μεταξύ τους και πολύ σκούρα. Τα αυτιά πρέπει να είναι μικρά και λεπτά, διπλωμένα προς τα πίσω. Τα πόδια του είναι τοποθετημένα σε  γωνία με το μυώδες σώμα του.

Συμπεριφορά/Χαρακτήρας των σκύλων Αγγλικό Μπουλντόγκ :

Είναι πολύ τρυφερό και φιλικό  ζώο, ευγενικό με τα παιδιά, αλλά γνωστό για το θάρρος του και την Αποφασιστικά και ξεροκεφαλιά του. Μερικά αγγλικά Bulldog μπορεί να είναι κυριαρχικά και χρειάζονται έναν  έμπειρο ιδιοκτήτη.

Εκπαίδευση  των σκύλων Αγγλικό Μπουλντόγκ :

Το Γαλλικό Bulldog είναι ένα σκυλί που εκπαιδεύεται εύκολα με λιχουδιές και παιχνίδι

Τρίχωμα των σκύλων  Αγγλικό Μπουλντόγκ:

Το κοντό και μαλακό τρίχωμα του, έχει μέτριο μάδημα αλλά χρειάζεται συχνό καθάρισμα γιατί κρατά σκόνη και δημιουργούνται δερματίτιδες

Χρώμα των σκύλων Αγγλικό Μπουλντόγκ :

Το κοντό και μαλακό τρίχωμα του, μπορεί να είναι  κόκκινο, κίτρινο- καφέ, παρδαλό, μπεζ, ανοιχτό κόκκινο ή λευκό, καθώς και συνδυασμοί αυτών.

Μέγεθος των σκύλων Αγγλικό Μπουλντογκ :

Ανήκει στις μεσαίες φυλές

Βάρος σκύλου Αγγλικό Μπουλντογκ :

Αρσενικά 25 Κιλά

Θηλυκά 23 Κιλά

Προβλήματα Υγείας των σκύλων Αγγλικό bulldog:

Τα Αγγλικά bulldog  ροχαλίζουν. Τα θηλυκά πρέπει να γεννούν με καισαρική τομή εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του κεφαλιού των κουταβιών. Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι, πως αυτά τα σκυλιά έχουν υψηλό κόστος συντήρησης και να αναμένουν υψηλούς λογαριασμούς στον κτηνίατρο. Εμφανιζουν αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. δερματίτιδες και δυστροπίες στο φαγητό(ευερέθιστο έντερο)

Άσκηση των σκύλων  Αγγλικό Bulldog:

Αυτή η ράτσα χρειάζεται 2 βόλτες την ημερα. Κουράζεται σχετικά εύκολα. Προσοχή στις ζεστές ημέρες

Διάρκεια Ζωής των σκύλων  Αγγλικό Bulldog :

8-10 χρόνια

Καλλωπισμός των  σκύλων Αγγλικό Bulldog:

Αυτή η ράτσα είναι μετρίου μαδήματος