Gollie

Gollie

Η ράτσα Gollie είναι μία ανάμειξη από Golden Retriever και Collie. Είναι έξυπνα, υπάκουα και πολύ γλυκά σκυλάκια και έχουν πάρει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και των δύο ράτσων.

Να θυμάσαι πως για να αποκτήσεις ένα δικό σου Gollie, απευθύνσου σε έναν εξειδικευμένο εκτροφέα που γνωρίζει τη ράτσα και είναι κυρίως νόμιμος και υπεύθυνος. Η εκτροφή ρατσών από νόμιμους εκτροφείς, είναι από τις καλύτερες λύσεις για να υιοθετήσεις τον παντοτινό σου φίλο. Οι εκτροφείς θα ξέρουν όσα χρειάζεσαι για τις ράτσες που θέλεις. Με τη γνώση των εκτροφέων αλλά και την εκπαίδευση από υπεύθυνους εκπαιδευτές, το Γκολι σου θα γίνει ένα χαρούμενο και υγιές σκυλάκι που θα μείνει δίπλα σου για πάντα.

 

Ύψος:  60-64 εκατοστά

Βάρος:  25-34 κιλά

Διάρκεια Ζωής: 12-15 χρόνια

 

 

Γενικά χαρακτηριστικά:

  • Τα Gollie είναι από τις πιο ενεργητικές ράτσες και τους αρέσει η άσκηση και το παιχνίδι. Φρόντισε να εκτονώνεις το Gollie σου με αρκετές δραστηριότητες και μεγάλους περίπατους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Όπως και οι περισσότερες ράτσες σκύλων, έτσι και τα Gollie έχουν μία ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων στη γούνα τους. Κάποια από αυτά είναι μαύρο, ξανθό, καστανό αλλά και άσπρο. Μπορούν επίσης να εμφανίσουν και μία μίξη δύο αποχρώσεων.
  • Δεν ξεχνάμε το καθημερινό βούρτσισμα της γούνας του ζώου μιας και μαδάει πολύ αλλά επίσης με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει η τρίχα του.
  • Στα Gollie αρέσει πολύ η συντροφιά και αγαπάνε ιδιαίτερα τα παιδιά. Φρόντισε να μην αφήνεις πολλές ώρες μόνο του το σκυλάκι σου μιας και μισεί τη μοναξιά.

 

Χαρακτήρας και συμπεριφορά:

Φημολογείται ότι η συγκεκριμένη ράτσα προήλθε στο παρασκήνιο το 1980.

Τα Gollie είναι από τις ράτσες σκυλιών που μόλις το συναντήσεις, θα το αγαπήσεις αμέσως μιας και δείχνουν τη χαρά και την αγάπη τους σε όποιον άνθρωπο συναντάνε.

Σύντομα θα παρατηρήσεις ότι το Gollie σου θα σε διαλέξει ως μέλος της οικογένειας του και θα θέλει συνέχεια τη προσοχή και την αγάπη σου. Είναι ένα ανθρωποκεντρικό σκυλί που του αρέσει να περνάει χρόνο με το αφεντικό του και μισεί τη μοναξιά και την αδράνεια.

Μην ξεχνάς ότι αυτή ράτσα είναι από τις πιο δραστήριες και θα πρέπει να αφιερώνεις τουλάχιστον 1 ώρα από την ημέρα σου για την άθληση και τη βόλτα του. Είναι ένας σκύλος που δεν του αρέσει να κλείνεται σε ένα μικρό διαμέρισμα για αυτό σκέψου προσεκτικά πριν το διαλέξεις. Η καλύτερη λύση θα ήταν να μείνει σε ένα σπίτι με κήπο ή κάπου περιφραγμένα όπου θα μπορεί να κινείται άνετα και να τρέχει.

 

 

 

Υγιεινή και διατροφή:

Η προσωπική του υγιεινή και καθαριότητα παίζει σημαντικό ρόλο και ειδικά στη συγκεκριμένη ράτσα μιας και του αρέσει να περνάει χρόνο στη φύση.

Ένα μπάνιο μία φορά τον μήνα είναι κάτι το ιδανικό, όπως και το καθημερινό του βούρτσισμα.

Επίσης, δεν ξεχνάμε τη περιποίηση των άκρων αλλά και των δοντιών του.

Όσον αφορά τη διατροφή του, πρέπει να απευθυνθείς στον κτηνίατρο σου για να σου υποδείξει το διατροφολόγιο του και το πώς θα παραμείνει υγιής ένας τόσο δραστήριος σκύλος. Η κάθε ράτσα, ανάλογα τα χαρακτηριστικά της έχει και διαφορετικές ανάγκες.

 

Gollie και γνωριμίες:

Τα Gollie είναι από τις πιο ανθρωποκεντρικές ράτσες και θέλουν να βρίσκονται συνέχεια γύρω από ανθρώπους.

Έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα μικρά παιδιά, μιας και μπορούν να παίξουν μαζί τους ώρες ατελείωτες χωρίς σταματημό, κάτι που κάνει καλό και στην υγεία του σκυλιού αλλά και στα παιδιά.

Στην αρχή θα πρέπει να γίνει μία ήρεμη πρώτη επαφή ανάμεσα στο ζώο και στο παιδί, για να νιώσουν άνετα και οι δύο πλευρές αλλά και να μπούνε κάποια όρια για μία αρμονική συμβίωση.

Οι νέοι γονείς πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται τα ζώα και να τους φέρονται με αγάπη και προσοχή. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τη ψυχολογία ενός παιδιού από το να μεγαλώσει με ένα τετράποδο φίλο και για να μάθει περισσότερα για όλα τα ζώα.