τρόποι για να σώσετε τη ζωή του σκύλου σας

9 τρόποι για να σώσετε τη ζωή του σκύλου σας από μία επίθεση

9 τρόποι για να σώσετε τη ζωή του σκύλου σας από μία επίθεση

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε,9 τρόποι για να σώσετε τη ζωή του σκύλου σας από μία επίθεση.Σημαντική είναι η πρόληψη,γι΄αυτό διαβάστε το παρακάτω άρθρο

τρόποι για να σώσετε τη ζωή του σκύλου σας
τρόποι για να σώσετε τη ζωή του σκύλου σας

Προσπαθήστε να προβλέψετε μία επίθεση

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να αποφύγετε μία επίθεση από έναν άλλο σκύλο. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί όταν βγαίνετε με το σκύλο σας για βόλτα. Πρέπει κατά τη διάρκεια της βόλτας να παρακολουθείτε τα δρώμενα γύρω σας και να προσπαθείτε να αποφεύγετε τις αγέλες των αδέσποτων σκύλων η σκύλους οι οποίοι μέσα από τη γλώσσα σώματος τους δείχνουν επικίνδυνοι
 Μείνετε ψύχραιμοι

Ακόμα και όταν συναντήσετε από μακριά μία αγέλη η ένα σκύλο που μέσα από τη γλώσσα σώματος σας δείχνει ότι είναι επιθετικός, θα πρέπει να μείνετε ψύχραιμοι. Είναι σημαντικό να μην τρέξετε σε αντίθετη κατεύθυνση, γιατί αυτό θα ληφθεί σαν σήμα φόβου και το άλλο σκυλί θα σας κυνηγήσει! Στην περίπτωση που βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλο σκύλο, είναι σημαντικό με σταθερή φωνή να τον διώξετε φωνάζοντας δυνατά τη λέξη φύγε Η δυνατή φωνή συνήθως αποσυντονίζει τα ζώα και τα κάνει να φεύγουν! Την ίδια στιγμή απομακρυνθείτε με αργές κινήσεις κάνοντας βήματα προς τα πίσω
 Αποφύγετε τα πάρκα σκύλων στα οποία μαζεύονται επιθετικά ζώα

Τα πάρκα των σκύλων είναι μία εξαιρετική επιλογή για να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας. Στα πάρκα αυτά όμως πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την διαμόρφωση και ασφάλεια του χώρου στον οποίο θα συνυπάρχουν σκύλοι, διαφορετικής φυλής δυναμικού και χαρακτήρα! Έτσι πχ Δεν είναι λογικό να κοινωνικοποιείται ένα Ντόγκο Αρτζεντίνο με ένα Αμέρικαν στάρ φόρσαϊρ 2 Χρονών (τα οποία δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί σωστά) και μάλιστα αρσενικά. Είναι πολύ πιθανόν να τσακωθούνε. Τα σκυλιά αυτά λοιπόν θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν στο πάρκο με χώρισμα ανάμεσα τους έτσι ώστε να είναι και τα δύο ασφαλή!
 Βγείτε βόλτα κρατώντας μια ράβδο

Είναι η καλύτερη λύση σε περίπτωση που Ο ξένος σκύλος σας προσεγγίσει με ταχύτητα και εσείς δεν μπορέσετε να τον καταλάβετε. Κρατώντας ένα ραβδί στο χέρι θα μπορέσετε να το προτείνετε χαμηλά φωνάζοντας δυνατά τη λέξη φύγε έτσι ώστε να απωθήσετε το σκύλο κρατώντας τον σε μία απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. Προσοχή να μην σηκώσετε ψηλά τη ράβδο σας γιατί αυτό είναι μία απειλητική συμπεριφορά και έτσι ο σκύλος θα σας επιτεθεί.
 Πάρτε μαζί σας μια κόρνα γηπέδου

Τις κόρνες αυτές τις βρίσκεται σε ήδη αυτοκίνητου. Μάλιστα τις χρησιμοποιούν πολύ συχνά στα γήπεδα,γιατί κάνουν έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Οι κόρνες αυτές είναι σπρέι τα οποία έχουν στην άκρη τους ένα στόμιό. Μόλις λοιπόν πατήσετε το κουμπί ο αέρας θα εκτονωθεί και θα βγάλει ένα πολύ δυνατό ήχο σαν ήχο κόρνας αυτοκινήτου. Να είστε σίγουροι πως αυτός ο ήχος θα απωθήσει τον άλλο σκύλο.
 Αγοράσετε ένα σπρέι σιτρονέλας

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η σιτρονέλα έχει απωθητικές ιδιότητες. Έτσι λοιπόν εάν σας πλησιάσει ένας ξένος σκύλος μπορείτε να βγάλετε το σπρέι της κιτρονέλλας και να το ψεκάσετε από απόσταση προς την κατεύθυνση του. Είναι σίγουρο πως θα τον απωθήσει
 Πετάξτε λιχουδιές
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο ξεγελάσετε το σκύλο που έχετε απέναντι σας αν πεινάει .Θα του πετάξετε τις λιχουδιές, θα ασχοληθεί με αυτές και θα σας αφήσει να περάσετε χωρίς να σας επιτεθεί!
 Μην μαλώνετε με τους άλλους ιδιοκτήτες!

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην μαλώσετε με τον ιδιοκτήτη του άλλου σκύλου που έρχεται κατά πάνω σας. Αν το κάνετε αυτό τότε θα δημιουργήσετε στρες στο άλλο σκυλί με αποτέλεσμα να επιτεθεί στο δικό σας .
 Μη βάζετε τον εαυτό σας σαν ασπίδα

Εάν ξεκινήσει ένας σκυλοκαβγάς τότε μην βάλετε τον εαυτό σας σαν ασπίδα μπροστά από το σκύλο σας.Μην απλώσετε τα χέρια για να χωρίσετε τα δύο σκυλιά. Είναι καλύτερο να τραβήξετε με δύναμη το σκύλο πίσω και να αφήστε το λουρί ελεύθερο. Σε αυτή την περίπτωση δυο πράγματα θα συμβούν:

  1. Ο σκύλος σας Θα φύγει από το χώρο για να αποφύγει τον καυγά η
  2. Τα σκυλιά θα παλέψουν μεταξύ τους

Εάν συμβεί το δεύτερο,τότε θα πρέπει να αποσπάσετε τη προσοχή του επιτιθέμενου ακουμπώντας τον με το ραβδί στη κοιλία του και στα γεννητικά όργανα. Σε κανέναν σκύλο δεν του αρέσει nα τον αγγίζουν σε αυτά τα σημεία. Έτσι θα το αποσπάσετε την προσοχή και θα δώσετε χρόνο στον αμυνόμενο να απομακρυνθεί.
Προσοχή σε καμία περίπτωση δεν χτυπάμε το σκύλο για να μην τον τραυματισουμε.Άν το κάνετε αυτό τότε σίγουρα ο σκύλος θα σας επιτεθεί!!!