Εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα Σκαι-Alpha dogs

Εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα Σκαι-Alpha dogs

Εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα Σκαι-Alpha dogs

Ο σκύλος από την ηλικία των 2 μηνών έχει την ανάγκη να κάνει  ούρηση – αφόδευση τουλάχιστον 4 με 5 φορές την ημέρα.

Ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να κρατηθεί ένα κουτάβι είναι η ηλικία του +2 ώρες. Δηλαδή, ένα κουτάβι 4 μηνών μπορεί να κρατηθεί μέχρι και 6 ώρες, εάν έχει μπει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Η ένδειξη ότι ένα κουτάβι θέλει τουαλέτα είναι η επίμονη όσφρηση του σημείου που θέλει να ουρήσει και μερικές φορές κάνει κύκλους γύρω από αυτό το σημείο.

Εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα Σκαι-Alpha dogs
Εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα Σκαι-Alpha dogs

 

Το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης ξεκινά με το να βάλουμε το κουτάβι στο πάρκο του και μέσα να τοποθετήσουμε πάνες. Μόλις ουρήσει πάνω σε αυτές, το επιβραβεύουμε και το βγάζουμε έξω από αυτό . Επαναλαμβάνουμε μερικές μέρες.

Στο δεύτερο στάδιο αφαιρούμε τις πάνες από το πάρκο και τις τοποθετούμε σε 2 σημεία του σπιτιού. Εάν το κουτάβι πάει να ουρήσει σε αυτές το επιβραβεύουμε. Εάν όχι, του λέμε «μη» και με το λουράκι το πηγαίνουμε προς την πάνα.

Το τρίτο στάδιο είναι να αφαιρέσουμε εντελώς τις πάνες και εκτελούμε συχνές και μικρές βόλτες εκτός του σπιτιού. Κάθε φορά που ο σκύλος μας κάνει την ανάγκη του τον επιβραβεύουμε με λιχουδιά

 

Προσοχή,πρέπει η βόλτα μας για την τουαλέτα να γίνεται,πάντα στο ίδιο σημείο για να εξοικειωθεί ο σκύλος με το χώρο.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τα σταθερά γεύματα και οι συχνές βόλτες προκειμένου να υπολογίζουμε στο περίπου το πότε ο σκύλος μπορεί να θέλει να κάνει την τουαλέτα του.

Η ALPHA DOGS σας συμβουλεύει

<<Η εκμάθηση της τουαλέτας του σκύλου είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί υπομονή και επιμονή>>