Εκπαίδευση σκύλων οδηγίες

Λάθη ιδιοκτητών κατά την εκπαίδευση του σκύλου τους

Όλοι προσλαμβάνοντας έναν εκπαιδευτή σκύλων, επιθυμούν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα ζωάκια τους, προκειμένου οι σκύλοι να ενταχθούν γρήγορα στον τρόπο ζωής της οικογένειας. Αυτός βέβαια είναι και ο σκοπός της εκπαίδευσης.

Πολλές φορές όμως δημιουργούνται παρεξηγήσεις μεταξύ ιδιοκτητών και εκπαιδευτών από άγνοια και όχι από πρόθεση.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας βοηθήσουμε λέγοντάς σας κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευση.

  1. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να έρθει από τη μία μέρα στην άλλη. Γι’ αυτό το λόγο, η εκπαίδευση δεν κρατάει λίγες μέρες αλλά κάποιους μήνες, προκειμένου το ζώο να αφομοιώσει καλά αυτά που θέλουμε να μάθει. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να μην βιαζόμαστε.
  2. Όσο πιο νεαρό σε ηλικία είναι το κουτάβι, τόσο πιο εύκολα πλάθεται ο χαρακτήρας του όπως τον θέλουμε εμείς.  Είναι πλεονέκτημα και για τον ιδιοκτήτη και για το σκυλάκι να ξεκινήσει σε ηλικία 2-3 μηνών έτσι ώστε μεγαλώνοντας να έχει και τον εκπαιδευτή κοντά του. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλάκια ναι μεν εκπαιδεύονται αλλά θα πρέπει ουσιαστικά να κάνουμε eraseτον χαρακτήρα του σκύλου χτίζοντάς του έναν άλλο, κάτι που είναι πιο δύσκολο κυρίως για εσάς, που πλέον γνωρίζει πώς να σας χειριστεί.
  3. Είναι σημαντικό το σκυλί να δουλεύεται από την ιδιοκτήτη πέραν της ώρας του μαθήματος. Είναι πολύ αυτοί που μόλις τελειώσει το μάθημα, ξανα ασχολούνται με τις εντολές μόνο στο επόμενο. Θυμηθείτε ότι το βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης δεν είναι μόνο να μάθει το σκυλί τις εντολές αλλά και να τις εκτελεί όταν εσείς θέλετε και όχι κατ επιλογήν. Με το να ασχολείστε εσείς στο ενδιάμεσο των μαθημάτων, τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα, χτίζετε εκτός από την αφομοίωση των εντολών και το σεβασμό του σκύλου σας προς τα εσάς που είναι το κυριότερο.
  4. Θα πρέπει όλη η οικογένεια να αποφασίσει τους κανόνες που θα ορίσει στο σκύλο. Εάν ο ένας λέει πχ δεν πειράζει που ανεβαίνει στον καναπέ και οι άλλοι δύο λένε να μην ανεβαίνει στον καναπέ, τότε όπως είναι λογικό το ζώο έρχεται σε σύγχυση και νιώθει δίπλα σας ανασφάλεια καθώς δεν γνωρίζει τι τελικά είναι αυτό που πρέπει να κάνει και τι όχι. Αυτό σημαίνει ανυπακοή.
  5. Επιλέξτε με σωστά κριτήρια και με προσοχή τον εκπαιδευτή. Από τη στιγμή που είστε σίγουροι για την επιλογή σας, τότε ακολουθήστε τις οδηγίες του κατά γράμμα, χωρίς να παρεκκλίνετε. Θα ακούσετε πολλές γνώμες από γνωστούς και φίλους, αλλά εάν μείνετε σταθεροί σε αυτά που σας προτείνει ο εκπαιδευτής να κάνετε, τότε το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό. Να θυμάστε πάντα ότι ο επαγγελματίας εκπαιδευτής έχει έρθει σε εσάς για να σας βοηθήσει.
Διαβάστε:  Το σκυλι μου τρωει ακαθαρσιες
Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button

Λάθη ιδιοκτητών κατά την εκπαίδευση του σκύλου τους

Απο Alpha dogs :Χρόνος ανάγνωσης <1 min
Close
Close