Ο σκύλος μου καταστρέφει τα έπιπλα

Ο σκύλος μου καταστρέφει τα έπιπλα είναι φυσιολογικό;Αυτή την ερώτηση μου κάνουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες κουταβιών.Είναι φυσιολογικό όταν το ζώο είναι μικρό και βγάζει τα δόντια του ή εάν έχει εκνευρισμό, πολλές φορές να ξεσπάει στα έπιπλα. Έτσι, πολλές φορές και ειδικά όταν μένει μόνο του δαγκώνει και καταστρέφει επίμονα τον καναπέ, τις καρέκλες ή όποια άλλη επιφάνεια μπορεί.

Ο σκύλος μου καταστρέφει τα έπιπλα για τρείς λόγους

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό συνήθως είναι.

  • Ένας λόγος είναι γιατί μπορεί να είναι κουτάβι και έχει ενόχληση στα ούλα καθώς μεγαλώνουν τα δοντάκια του, οπότε και το μασούλημα το ανακουφίζει
  • Ένας δεύτερος είναι ότι όταν μένει μόνο του για κάποιες ώρες, έχει το αίσθημα της εγκατάλειψης οπότε και ξεσπάει στα έπιπλα
  • Ο τρίτος λόγος είναι ότι το κάνει από ανία επειδή δεν έχει βγει βόλτα ή επειδή θέλει να σας τραβήξει την προσοχή, για να ασχοληθείτε μαζί του.

Όποιος και να είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ένα κατεστραμμένο, σπίτι που με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθείτε να κρύψετε από τους επισκέπτες σας. Καλύμματα στους καναπέδες και στις καρέκλες, μακριά τραπεζομάντηλα στα τραπέζια κ.ο.κ.

Ο σκύλος μου καταστρέφει τα έπιπλα,συμβαίνει μόνο σε εμένα;

Παρόλα αυτά είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να κρύψουν τις σκανταλιές αυτές από τους άλλους, παρουσιάζοντας το ζωάκι τους ως το απόλυτα άγιο πλάσμα που εκτός από τρυφερό και γλυκό, μέσα στο σπίτι είναι ένας άγγελος. Αυτό μπορεί να γίνεται ίσως επειδή υπάρχει ο φόβος ότι θα ακούσετε ότι αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί ή να αισθανθείτε μειονεκτικά ότι μόνο το δικό σας ζωάκι τα κάνει αυτά. Ίσως γιατί αισθάνεστε τύψεις γνωρίζοντας ότι βγάζει αυτή τη συμπεριφορά επειδή μένει μόνο του για πολλές ώρες.

Όλα τα ζωάκια εμφανίζουν τις ίδιες συμπεριφορές. Δεν είναι κακό να βλέπουμε και να εντοπίζουμε το πρόβλημα και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση και όλα αυτά να τα συζητάμε.

Εάν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της καταστροφής των επίπλων καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν  εκπαιδευτή σκύλων. Θα σας κατευθύνει και θα σας δώσει να καταλάβετε από πού απορρέουν και θα τις διορθώσετε.

Μιλήστε μαζί μας. Έχουμε τις λύσεις στα προβληματά σας. Όλα διορθώνονται αρκεί να τα εντοπίσουμε  να τα συζητήσουμε και να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στα μέτρα σας.