Εκπαίδευση σκύλων οδηγίεςΕκπαίδευση σκύλων τουαλέτα

Γιατί το σκυλί μας κάνει την τουαλέτα του στο κρεββάτι μας

Τα σκυλιά όσο και να έχουν μάθει να πηγαίνουν την τουαλέτα τους έξω από το σπίτι και κατά τη διάρκεια της βόλτας, υπάρχουν κάποιοι λόγοι από τους οποίους ωθούνται στο να ανέβουν στο κρεβάτι για να μαρκάρουν και να φεύγουν.

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και παρακάτω θα σας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες.

Όταν ένα σκυλί προσπαθεί να κυριαρχήσει απέναντί μας, εκτός από τις γνωστές συμπεριφορές του όπως να μην μας ακούει, να προηγείται από εμάς στη βόλτα,  ένας άλλος τρόπος είναι να ουρήσει και στο κρεβάτι. Τα σεντόνια έχουν τη μυρωδιά μας, οπότε αφήνοντας τη δική του μυρωδιά ουσιαστικά κάνει το χώρο δικό του.

 

Όταν το ζώο φοβηθεί είτε από κάποιο πολύ δυνατό θόρυβο, είτε από το μάλωμά σας τότε ενδέχεται να λερώσει το κρεβάτι, άθελά του λόγω του έντονου στρες που έχει.

 

Το πρώτο βήμα προκειμένου να εξαλείψουμε αυτή τη κακιά συνήθεια είναι να σταματήσει να ανεβαίνει στο κρεβάτι. Σίγουρα, πολλά ζώα κοιμούνται μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι υγιεινό για εσάς. Μπορείτε να έχετε το κρεβατάκι του δίπλα από το δικό σας έτσι ώστε να σας νιώθει κοντά του.

 

Εάν έχει μάθει να κάθεται εκεί, θα πρέπει να το κατεβάζουμε  δελεάζοντάς το με κάποιο παιχνίδι και αφού κατέβει να πάρει επιβράβευση μία λιχουδιά.

 

Το μυστικό για να περάσουμε στο σκύλο αυτά που θέλουμε, είναι να έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την υπακοή μέσω του σεβασμού του προς τα εμάς και όχι την υπακοή μέσου του φόβου του ζώου. Αυτό πετυχαίνεται μέσα από μία σωστή αλλά και ποιοτική εκπαίδευση.

Διαβάστε:  Η αρχή του μιμητισμού στην εκπαίδευση των σκύλων

 

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button

Γιατί το σκυλί μας κάνει την τουαλέτα του στο κρεββάτι μας

Απο Alpha dogs :Χρόνος ανάγνωσης <1 min
Close
Close