Καλοκαίρι.. Από τι πρέπει να προφυλάξουμε το σκύλο μας

Η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει και οι βόλτες με τον αγαπημένο μας φίλο έχουν πολλαπλασιαστεί. Επειδή αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας δεν αφήνει το ζώο ανεπηρέαστο, πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί καθώς πολλές φορές αμελούμε πράγματα από άγνοια ή από έλλειψη χρόνου, τα οποία όμως ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στο κατοικίδιό μας.

  1. Εκτός από το κλασικό περιλαίμιο, προμηθευτείτε τις ειδικές αμπούλες για τσιμπούρια, σκνίπες, κουνούπια καθώς ο αριθμός των εντόμων που κυκλοφορούν το καλοκαίρι είναι μεγάλος. Ειδικά αυτοί που μένουν κοντά σε θάλασσα ή ποτάμια θα  πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

  1. Αποφύγετε τις μεσημεριανές βόλτες καθώς η θερμοκρασία εκείνη την ώρα είναι η υψηλότερη μέσα στην ημέρα και υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας. Επίσης επειδή το οδόστρωμα ή η άμμος συγκεντρώνει όλη τη θερμότητα, ενδέχεται το ζώο να πάθει έγκαυμα. Οπότε η ιδανικές ώρες για βόλτα είναι νωρίς το πρωί και από το απόγευμα και μετά.

 

  1. Φροντίστε να ανανεώνετε συνεχώς το νερό του, έτσι ώστε να παραμένει δροσερό αλλά και να έχετε το νου σας να είναι το μπολ του πάντα γεμάτο. Τα σκυλιά το καλοκαίρι έχουν περισσότερη ανάγκη για νερό απ ότι το χειμώνα.

 

  1. Εάν πάτε βόλτα στην παραλία, μην αφήσετε το ζώο να μπει στη θάλασσα εάν εσείς δεν θα κάνατε εκεί μπάνιο. Το σκυλάκι μας κινδυνεύει το ίδιο με εμάς από δερματικά ή άλλα προβλήματα εάν κολυμπήσει σε μία βρώμικη παραλία.

 

  1. Μην πάρετε μαζί σας το σκυλί, εάν ξέρετε ότι εκεί που θα πάτε, θα χρειαστεί για λίγο να μείνει μέσα στο αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία μέσα σε αυτό μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 50 βαθμούς, πράγμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

 

  1. Μην αφήνετε ανεξέλεγκτο το ζώο σας σε περίπτωση που φύγετε στην εξοχή. Θυμηθείτε ότι το καλοκαίρι κυκλοφορούν φίδια και υπάρχει κίνδυνος να δαγκωθεί από αυτά.

 

 

Αυτές είναι μερικές συμβουλές από εμάς προκειμένου να προστατέψετε όσο μπορείτε το μικρό σας φίλο από τις κακοτοπιές. Για την περίπτωση που θα χρειαστεί, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας, προκειμένου να σας συμβουλέψει για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κάθε περίπτωση σαν πρώτες βοήθειες, μέχρι να πάτε το ζώο σας σε κάποιο κτηνίατρο.

Καλές βόλτες σε όλους τους τετράποδους φίλους μας!!!