Τοξικές τροφές για το σκύλο

Τοξικές τροφές για το σκύλο σας

Τοξικές τροφές για το σκύλο σας

Οι Τοξικές τροφές για το σκύλο είναι πολλές.Πολύ συχνά για να ευχαριστήσουμε το σκύλο μας του δίνουμε τροφές απο το τραπέζι μας.Το κάνουμε γιατι βλέπουμε το σκύλο μας να ζηλεύει τα φαγητά που έχουμε στο τραπέζι μας.Μας κοιτάζει με ένα λυπητερό ύφος και τοτε …μας ρίχνει και του δίνουμε απο τις δικές μας τροφές.Του κάνουν καλό ή του προκαλούν πρόβλημα στην υγεία του;

Δεν γνωρίζουμε όμως ότι μερικές από αυτές μπορούν να αποβούν μοιραίες για το ίδιο.Ενδεικτικά παρακάτω θα βρείτε ορισμένες από τις τροφές που απαγορεύεται να καταναλώνει το κατοικίδιό σας.

Υγρές τροφές τοξικές τροφές για το σκύλο σας

Τοξικές τροφές για το σκύλο γάλα
Τοξικές τροφές για το σκύλο γάλα

Το γάλα και τα παράγωγα του, ο καφές, το τσάι,τα αλκοολούχα ποτά είναι επιζήμια για το σκύλο.

Ανάλογα με το τί  θα καταναλώσει ο σκύλος, μπορεί να προκληθεί και η αντίστοιχη ασθένεια όπως: από διάρροια, στομαχικές διαταραχές, εμετό, δηλητηρίαση και ποιο σοβαρά προβλήματα όπως να πέσει το σκυλί σε κώμα ή ακόμα και να επέλθει θάνατος.

Στέρεες τροφές τοξικές τροφές για το σκύλο

Τοξικές τροφές για το σκύλο γλυκά
Τοξικές τροφές για το σκύλο γλυκά

Τροφές όπως σταφύλια, σταφίδες, ζάχαρη, γλυκά, αβοκάντο, σκόρδο, κρεμμύδι, μοσχοκάρυδο, γατοτροφές, συκώτι, ανθρώπινα συμπληρώματα διατροφών, παιδικές κρέμες, μαγιά, λίπος κυρίως όταν είναι ψημένο, ακόμα και κουκούτσια από φρούτα.

Τα τρόφιμα αυτά προκαλούν από βλάβες σε ζωτικά όργανα, στο πεπτικό σύστημα, σπασμούς, δηλητηρίαση, αρρυθμίες, νεφρική ανεπάρκεια, αναπνευστικά προβλήματα έως και θάνατο του ζώου. Προσοχή και στα χαλασμένα ή τα μουχλιασμένα τρόφιμα.

Προσοχή λοιπόν στη διατροφή του ζώου μας, στα φαγητά που αφήνουμε σε προσβάσιμο σημείο ακόμα και στους καρπούς των δέντρων που έχουν πέσει στο έδαφος και πάντα συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρό μας.

Ιδανικό θα είναι να μάθετε το κατοικίδιό σας να τρέφεται μόνο με ξηρά τροφή την οποία θα πρέπει να προμηθεύεστε αποκλειστικά από καταστήματα PetShop τα οποία διαθέτουν τροφές με όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται το ζώο, είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς για τον μικρό σας φίλο.