Μεταφορά του σκύλου με το αυτοκίνητο

Παρακάτω θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για την μεταφορά του σκύλου με το αυτοκινητό σας.Οι συμβουλές αυτές  είναι χρήσιμες τόσο για την ασφάλεια του σκύλου σας τόσο και για τη δική σας.

Πριν προχωρήσουμε όπως θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι ο σκύλος πρέπει να μένει νηστικός 4 ώρες πριν και 4 ώρες μετά την μετακίνησή του. Ο λόγος ότι είναι επικίνδυνο να πάθει συστροφή στομάχου.

Η μεταφορά του σκύλου με το αυτοκίνητο,πρέπει να γίνεται με τα ειδικά κλουβιά που υπάρχουν στο εμπόριο.Συνήθως όσοι δεν ταξιδεύουν και δεν μετακινούνται αρκετά συχνά, δεν έχουν για να χρησιμοποιήσουν.

Σε αυτή την περίπτωση ο σκύλος είναι ελεύθερος ή στο πίσω κάθισμα ή κάθεται ξαπλωμένος στο χαλάκι που βρίσκεται στο κάθισμα του συνοδηγού.

Εάν δεν έχετε κλουβί θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος ακούει εντολές «μείνε» και «μη» καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έρθει σε εσάς την ώρα που οδηγείτε και να προκληθεί ατύχημα. Επίσης εάν έχετε παράθυρο ανοιχτό είναι αρκετά επικίνδυνο να βγάζει το κεφάλι του έξω καθώς μπορεί να προκληθούν καταρχήν προβλήματα υγείας στο ίδιο το σκυλί όσον αφορά αναπνευστικό, μάτια και αυτιά και δεύτερον μπορεί σε κάποιο φανάρι αν το παράθυρο είναι αρκετά ανοιχτό να πεταχτεί έξω.

Εάν το σκυλάκι σας είναι πιο ζωηρό τότε μπορείτε να το δέσετε με ειδικές ζώνες ασφαλείας που υπάρχουν στα pet shop προκειμένου να μένει ασφαλείς.

Ένα άλλο θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσετε ειδικά σε ταξίδια είναι η ναυτία, η οποία μπορεί να προέρχεται από άγχος ή από το ότι έχει ζαλιστεί το σκυλάκι σας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας προκειμένου να του δώσετε ειδικό φάρμακο για τη ναυτία ή αν δεν θέλετε μπορείτε να στρώσετε πάνες στο πίσω κάθισμα όπου θα βρίσκετε για να μπορείτε μετά να καθαρίσετε εύκολα.

Θυμηθείτε να κάνετε στάσεις προκειμένου να ξεμουδιάζει το ζώο, να κάνει την τουαλέτα του ή να πει νερό.

Για την μεταφορά του σκύλου με το αυτοκίνητο θα βρείτε στα  pet shop  ειδικές ζώνες ασφαλείας, καλύμματα αυτοκινήτου, φράχτες παραθύρων και καλύμματα Πορτ πάγκαζ.